Κικίλιας: «Τσίπρας και Καμμένος παραχάραξαν την ιστορία μας»

Μαύρη χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ αφορούσαν βεβαίως τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ για το Σκοπιανό αλλά και την απροθυμία του πρωθυπουργού να φέρει τη συμφωνία προς συζήτηση στη Βουλή.

«Είναι μία πολύ καλή συμφωνία γιατί δίνει το όνομα Βόρεια Μακεδονία στη γείτονα χώρα, ονομάζει τους πολίτες της Μακεδόνες, τη γλώσσα τους μακεδονική, παραχαράσσοντας την Ιστορία, το έθνος μακεδονικό και δημιουργεί προσδοκίες αλυτρωτισμού. Ποιος είναι αυτός ο πολιτικός που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Κοινοβουλίου; Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, μαζί με τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την παραχάραξη της Ιστορίας μας και για μια συμφωνία που γίνεται ερήμην του ελληνικού λαού και του Κοινοβουλίου και είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα».

«Θα πράξει αυτό που επιβάλλει η συνείδηση»

Ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ είπε πως «και ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς έκαναν στις περιόδους που κυβέρνησαν, αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον προκειμένου να υπερασπιστούν τη χώρα μας» συμπληρώνοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει όλα αυτά που μπορεί από την πλευρά του, ώστε να έρθει το θέμα στο Κοινοβούλιο. Η Νέα Δημοκρατία θα πράξει αυτό που επιβάλλει η συνείδηση του κόμματος, με ευθύνη, πατριωτισμό, ρεαλισμό».