Κικίλιας: «Τσακωμένος με την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός»

Αλγεινή εντύπωση στους πολίτες προκάλεσε η εικόνα του κ. Τσίπρα στο κότερο, λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι τσακωμένος με την πραγματικότητα.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο Open επισήμανε ότι «ένας πρωθυπουργός που, από τότε που ήταν αρχηγός ενός κόμματος διαμαρτυρίας του 3%, είχε κάνει σημαία του τον ταξικό πόλεμο απέναντι στους έχοντες και την ταξική στήριξη στους πολλούς, το να παρουσιάζεται με αυτή την ευκολία, ενώ έχουν πεθάνει 102 συνάνθρωποί μας στο Μάτι, να κάνει τέτοιες διακοπές εν κρυπτώ και υπό το φόβο νέων αποκαλύψεων ουσιαστικά να αθωώνει και όσους υπουργούς του έχουν κάνει ενδεχομένως το ανάλογο, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση στον κόσμο».

Όπως είπε, «δίνεται μια εικόνα με κάτι κουρασμένα παλικάρια που καβάλησαν στο άρμα του λαϊκισμού και της παροχολογίας, φλόμωσαν στο ψέμα τον ελληνικό λαό και τώρα κάνουν αυτά που κατέκριναν και ακολουθούν τον τρόπο ζωής που στιγμάτιζαν. Για μένα δεν είναι μεμπτός ο τρόπος που επιλέγει κάποιος να κάνει διακοπές. Ένας πρωθυπουργός, όμως, όταν υπάρχει μια τέτοια συγκλονιστική τραγωδία και ο λαός του πενθεί, δεν μπορεί να κάνει τέτοιες διακοπές. Δείχνει ότι έχει αποκοπεί από την κοινωνία».

Για τη συνέντευξή Τσίπρα και για τις εκλογές

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του πρωθυπουργού και στα όσα είπε για τις εκλογές, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να αποδεχτεί τις δημοσκοπήσεις που βλέπει. «Καταλαβαίνει ότι θα χάσει και τις τέσσερις κάλπες του 2019, δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Γι’ αυτό και κάθε 2-3 μέρες αλλάζει την πολιτική του θέση ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου. Είναι τσακωμένος με την πραγματικότητα που λέει ότι θα χάσει γιατί κορόιδεψε τους Έλληνες και δεν του βγαίνει ούτε η προεκλογική παροχολογία στην οποία επιδίδεται» υποστήριξε.

Τέλος, για τα εργασιακά ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. επικαλέστηκε τον αντιπρόεδρο της Παπαστράτος -εταιρεία που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως παράδειγμα- ο οποίος είπε ότι δεν δουλεύουν επταήμερο αλλά λιγότερες ώρες με τις ίδιες αποδοχές.

«Το σύστημα Μαξίμου είναι σε πανικό και ψάχνει να πιαστεί από μία κουβέντα, για να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις μήπως και μαζέψει τη διαφορά. Όσο πολιτικός τζογαδόρος και να είναι ο κ. Τσίπρας, η μπλόφα του δεν πιάνει» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.