Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η ΑΕΚ!

Ιδιαίτερα επιβαρυντική για την ΑΕΚ είναι η έκθεση της αστυνομίας για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ μετά το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, το βράδυ της Κυριακής (3/02).

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και την πρόταση της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Βέρντερ Βρέμης (05/02)

Με βάση τα όσα γράφτηκαν για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Ένωσης με τους αστυνομικούς έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, η αθηναϊκή ομάδα κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «ομάδα 500 οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών με ρίψεις δύο φωτοβολίδων χειρός, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών».

Αν και δεν γίνεται αναφορά για τραυματισμούς αστυνομικών, υπάρχει ο κίνδυνος αφαίρεσης τριών βαθμών, σε περίπτωση που ο αθλητικός δικαστής συνδέσει τις ρίψεις με βιαιοπραγία κατά προσώπων (όπως ορίζει το άρθρο 15, παρ. 4β.).

Εάν τα επεισόδια συνδεθούν με φθορές ξένης ιδιοκτησίας, τότε προβλέπεται χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ, αλλά και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές 2 έως 4 αγωνιστικές.

Τέλος, εάν τα όσα συνέβησαν δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, τότε σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 4α προβλέπεται χρηματική ποινή 20.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.

Στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Την 19:30 ώρα της 3/2/2019 διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στο Μαρούσι Αττικής, ο αγώνας ποδοσφαίρου για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 2018-19 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

2. Την 21:30 ώρα περίπου, μετά τη λήξη του αγώνα, ομάδα πεντακοσίων (500) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, εξερχόμενοι των θυρών 35 και 1, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, κινήθηκαν στην περίμετρο του ΟΑΚΑ και επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών των Α-511 και Α-513 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν εξωτερικά της θύρας 28 του σταδίου, με ρίψεις δύο φωτοβολίδων χειρός, σιδερένιων λοστών, πετρών και πλαστικών μπουκαλιών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις.

3. Από την εν λόγω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε ένα ζευγάρι περικνημίδων και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της 511 Δι.Α.Τ.

4. Ταυτόχρονα με την ανωτέρω επίθεση, έτερη ομάδα εκατό (100) περίπου οπαδών της ΑΕΚ, αποχωρώντας και ευρισκόμενοι συγκεκριμένα στον χώρο στάθμευσης του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης του ΟΑΚΑ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full-face, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών της Α-545 Δι.Α.Τ., που βρίσκονταν στο σημείο, με ρίψεις πετρών. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, απωθώντας τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις.

5.Από την Ανωτέρω επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων, ενώ προκλήθηκε φθορά σε μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, αστυνομικού της Α-545 Δι.ΑΤ.

6. Επιπροσθέτως, την 21:30 ώρα περίπου, μετά την λήξη του αγώνα, είκοσι πέντε (25) περίπου οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στην κερκίδα των επισήμων και συγκεκριμένα κάτω από το μπουθ φιλοξενίας των παραγόντων της ομάδας του ΠΑΟΚ, επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά κατ’ αυτών, κινήθηκαν απειλητικά και εν συνεχεία εκσφενδόνισαν πλαστικά μπουκάλια και μία καρέκλα προς το μέρος τους. Άμεσα επενέβη η διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ. που βρισκόταν στο σημείο και απώθησε τα ανωτέρω άτομα.

7. Προανάκριση διενεργείται από την Υπηρεσία μας και άγνωστοι δράστες αναζητούνται».