Χρυσός: Κινείται σε χαμηλότερο επίπεδο του έτους η τιμή του

Μικρές απώλειες εμφάνισε ο χρυσός και η τιμή του στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, η οποία κινείται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 0,4% ή κατά 5,50 δολάρια, τερματίζοντας στα 1.217,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Η πτώση του πολύτιμου μετάλλου οφείλεται στην ενίσχυση του δολαρίου κατά 0,2% έναντι του κοινού «καλαθιού» των κυριότερων νομισμάτων.

Σημειώνεται ότι η αύξηση της ζήτησης για το αμερικανικό νόμισμα συνεπάγεται την εξασθένηση του ενδιαφέροντος για τα συμβόλαια χρυσού.

Σε… κατάρρευση η τουρκική λίρα

Την ίδια ώρα, νέα χαμηλά ρεκόρ στις ισοτιμίες έναντι του δολαρίου και του ευρώ σημείωσε σήμερα η τουρκική λίρα.

Η πτώση ευθύνεται στην Άγκυρα, η οποία απάντησε το σαββατοκύριακο σε κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον σε σχέση με τη σύλληψη ενός Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία.

Ένα δολάριο ανταλλασσόταν αργά το απόγευμα με 5,19 τουρκικές λίρες, με τη λίρα να χάνει πάνω από 2% της αξίας της μέσα στην ημέρα. Επίσης ένα ευρώ ανταλλασσόταν με 5,99 λίρες.

Η ισοτιμία της ήδη πολύ εξασθενημένης λίρας έναντι του δολαρίου αυξήθηκε πάνω από τις 5 λίρες μετά την ανακοίνωση την Τετάρτη από την Ουάσινγκτον κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Άγκυρα.