ΚΚΕ: Περιοδεία σε πυροσβεστικούς σταθμούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Πυροσβεστικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τις διοικήσεις των σταθμών και τους πυροσβέστες, τα στελέχη του ΚΚΕ ενημέρωσαν για τις θέσεις του κόμματος και τις πρόσφατες παρεμβάσεις που έκανε στη Βουλή αλλά και στις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συζήτηση “αναδείχθηκαν προβλήματα που σχετίζονται με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά” αλλά και “η σοβαρή προσπάθεια που κάνει το προσωπικό για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του κάτω από δύσκολές συνθήκες”.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως “σοβαρά ζητήματα και κίνδυνοι προκύπτουν τόσο από την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων όσο και από την άναρχη δόμηση, ιδιαίτερα περιοχών όπως τα πόδια της Χαλκιδικής, όπου μπροστά στην αξιοποίηση κάθε μέτρου γης για την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων τουριστικών μονοπωλίων οι όροι ασφάλειας για κατοίκους και τουρίστες περιορίζονται στο ελάχιστο”.