Κλειστό σήμερα το μετρό

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει σήμερα το μετρό, εξαιτίας της προειδοποιητικής απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις γραμμές 2 και 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια, όμως τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα κινούνται κανονικά.

Οι λόγοι της απεργίας

Το ΣΕΛΜΑ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ελλείψεις σε προσωπικό, ανταλλακτικά και αναλώσιμα υλικά και κάνει λόγο για ξεπούλημα των συγκοινωνιών. Αναλυτικά αυτή αναφέρει τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η απεργία, με την ανακοίνωση να τονίζει: «Στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς.

Θα σταθούμε απέναντι σε οποιοδήποτε μέλος του κατεστημένου που προάγει και αναδεικνύει τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, με μοναδικό προσόν τους την κομματική υποταγή,που χρησιμοποιούν ακόμα και μαφιόζικες πρακτικές προσπαθώντας να τραμπουκίσουν οποιονδήποτε εργαζόμενο έχει αντίθετη άποψη ή θίγει τα συμφέροντα τους».