Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νέας Ιωνίας Δούρου και Φωτίου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νέας Ιωνίας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα (4/2) η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Στο χώρο τις υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, και οι υπεύθυνοι της δομής. Την περιφερειάρχη συνόδευαν οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Φώτης Χρυσικός και Αριστείδης Βρούστης.

Η δομή διαθέτει σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πολίτες που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για έναν κρίσιμο θεσμό κοινωνικής συνοχής ο οποίος λειτουργεί με χρηματοδότηση, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, της περιφέρειας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που αναφέρεται σε «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο», συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόσκληση αφορά στη λειτουργία 130 δομών από τις οποίες, σήμερα, είναι σε πλήρη λειτουργία 104.

Δούρου: «Να καλύψουμε το χαμένο καιρό»

Ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για στρατηγική επιλογή της περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους, εδώ και πάνω από 4.5 χρόνια, για επένδυση στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Όπως σημείωσε η ίδια, «η περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να καλύψει κενά, σε επίπεδο κοινωνικών υποδομών και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, που όφειλαν να είχαν γίνει προτεραιότητες της Πολιτείας, χρόνια πριν την επιδείνωση της κοινωνικής κατάστασης λόγω της κρίσης χρέους και της χρεοκοπίας της χώρας».

«Ερχόμαστε σήμερα να καλύψουμε τον χαμένο καιρό, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή, όταν οι συμπολίτες μας θα επιστρέψουν σε μια αξιοπρεπή κανονικότητα, ότι οι δομές αυτές θα καταστούν αχρείαστες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια, εξάλλου, «η περιφέρεια Αττικής, αθόρυβα και δυνατά, συνεχίζει, μαζί με τους συναρμόδιους φορείς, όπως το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να εργάζεται κατά της περιθωριοποίησης των συμπολιτών μας. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις της κανονικότητας όλων με όρους κοινωνικής συνοχής. Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση: στο πλευρό του πολίτη, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».