INTIME

Κοντονής: «Η ΝΔ μετατρέπεται σε Πολιτική Άνοιξη»

“Η ΝΔ υπογράφει αύριο την ληξιαρχική πράξη θανάτου του κόμματός της” εκτίμησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος απευθύνθηκε στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: “Μετά την ψηφοφορία μπορείτε να αποχωρήσετε και να μετονομάσετε το κόμμα σας σε Πολιτική ‘Ανοιξη και να αναβιβάσετε τον κ. Σαμαρά σε επίτιμο πρόεδρο. Θα είναι μια λογική κατάληξη της κατηφόρας που ακολουθεί η ΝΔ σε αυτή την ακροδεξιά ρητορεία σε αυτό τον κατήφορο που δεν έχει τέλος”.

“Να ξέρετε όμως” συνέχισε προς την ΝΔ ότι δεν έχει μόνο σημειολογική σημασία, η μετατροπή της ΝΔ σε Πολιτική ‘Ανοιξη αλλά και πολιτική διότι μετά θα ακολουθήσει και η πολιτική σας καταβαράθρωση.

Ο κ. Κοντονής, κατά την έναρξη της ομιλίας του είπε πως παρατηρεί μια ρητορεία πίεσης από την πλευρά της ΝΔ προς το κόμμα των ΑΝΕΛ και το καλούν να υπερψηφίσει τη πρόταση δυσπιστίας ισχυριζόμενη ότι αφού είναι κατά της Συμφωνίας, θα πρέπει να κόψει τον δρόμο προς τις Πρέσπες και να πέσει η κυβέρνηση.

“Αν αυτή είναι η προσέγγιση πρέπει να καλέσετε οι ίδιοι το Ποτάμι να την καταψηφίσει. Εσείς όμως πατάτε σε δύο βάρκες: καλείτε τους ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ επειδή είναι κατά της Συμφωνίας και συγχρόνως το Ποτάμι να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, το οποίο είναι υπέρ της Συμφωνίας, αλλά κάνει κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική και για όλα τα άλλα” είπε για να διαπιστώσει ότι “η υποκρισία περισσεύει και σε αυτό το θέμα”.

“Πείτε μας λοιπόν. Η πρόταση δυσπιστίας την οποία φέρετε στηρίζεται στην Συμφωνία με την οποία εσείς δεν συμφωνείτε ή στηρίζεται στην γενικότερη πολιτική που έχει ασκήσει η κυβέρνηση. Γιατί αν ισχύει το δεύτερο τότε δικαίως οι ΑΝΕΛ, καταψηφίζουν την πρόταση δυσπιστίας. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η ρητορεία της παραπληροφόρησης και προσαρμοστείτε στην πρότασή σας και σταματήστε αυτό το πολιτικό γαϊτανάκι” κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κοντονής.

Συνέστησε επίσης να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα που η ίδια δημιούργησε. “Αλήθεια” είπε “η Δημοκρατία αυτή ήταν ανώνυμη ή είχε σύνθεση ονομασία; Σωστά το κάνατε βέβαια μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνει δεκτή με το συνταγματικό της όνομα, αλλά σήμερα έρχεστε και λέτε να μην περιλαμβάνεται το όνομα αυτό, ενώ η Δημοκρατία αυτή λειτουργεί στον ΟΗΕ με σύνθετη ονομασία αλλά λειτουργεί και στο διεθνές περιβάλλον με βάση το συνταγματικό της όνομα, την έχουν αναγνωρίσει 140 – 150 χώρες”.

“Όσα είχε ζητήσει ο Κ. Μητσοτάκης και ακόμα περισσότερα”

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, επικαλέστηκε συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι όσα ο αείμνηστος πρόεδρος της ΝΔ είχε θεωρήσει ως την καλύτερη λύση τα περιλαμβάνει η σημερινή Συμφωνία και ακόμη περισσότερα.

“Λέει η ΝΔ ότι εκχωρούνται τα πάντα και είναι μια προδοτική συμφωνία, αυτά που λέει η Δεξιά και οι εθνικιστικοί κύκλοι στα Σκόπια, μόνο που η κυβέρνησή τους τα εκφωνεί στην Ελλάδα. Δεν σας προβληματίζει αυτό κι ότι ο κ. Γκρουέφσκι λέει ότι η Συμφωνία που δέχθηκε η κυβέρνηση της πατρίδας του είναι πολύ χειρότερη από αυτή που απέρριψε ο ίδιος το 2009;” έθεσε το ερώτημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάλεσε εξάλλου την επικεφαλής της ΔΗΣΥ να προβληματιστεί γιατί έγινε το μαύρο πρόβατο της σοσιαλιστικής ευρωομάδας, όχι μόνο για τα οικονομικά θέματα και για την πορεία της κυβέρνησης αλλά και για σοβαρά ζητήματα όπως αυτό που σήμερα λύνεται. Τέλος, επισήμανε πως τις τελευταίες ημέρες σοβαροί επιστήμονες όπως οι κ.κ. Μαραντζίδης και Αλιβιζάτος λένε ότι η συμφωνία αποβαίνει σε όφελος της χώρας και “αυτοί δεν είναι με την κυβέρνηση”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ