Κοντονής: «Παρελκυστική στρατηγική της Τουρκίας για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς»

Παρελκυστική στρατηγική υιοθετεί η Τουρκία στην περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο  Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου για θέματα λειτουργίας της δικαιοσύνης, ο Σταύρος Κοντονής έψεξε την Τουρκία για τη στάση της στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών.

«Η Τουρκία δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας»

«Ελπίζω να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας αλλά ως ισότιμο μέλος που σέβεται το διεθνές δίκαιο» ανέφερε σχετικά. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης «η Τουρκία ενώ στα διεθνή Fora δείχνει συμπεριφορά εναρμόνισης με τους διεθνείς κανόνες, επί της ουσίας πράττει προς μια κατεύθυνση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Θεωρώ, όπως θεωρεί και η Κυβέρνηση, ότι ήταν μια υπόθεση που έπρεπε να λήξει άμεσα αλλά δυστυχώς σε ένα κλίμα έντασης το οποίο πυροδοτεί η Τουρκία συνεχίζεται η κράτηση των δυο στρατιωτικών μέσω της παρέλκυσης της δικαστικής διαδικασίας».

Στο επίκεντρο η λειτουργία των δικαστηρίων

Όσον αφορά τη λειτουργία των Δικαστηρίων η οποία ήταν και τα αντικείμενο της συνάντησης, ο κ. Κοντονής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να δρομολογηθούν λύσεις χρόνια προβλήματα της Δικαιοσύνης. Όπως ανέφερε σχετικά «έγινε ενόψει της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο τις αλλαγές στον οργανισμό λειτουργίας των δικαστηρίων, μία εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους του Ανώτατου Δικαστηρίου.