Κορυφαίες ξένες αθλήτριες στο Protergia Athens Street Pole Vault

Tο Protergia Athens Street Pole Vault θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (22/6) στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, την πλατεία Συντάγματος στις 19.00. 

Υψηλό επίπεδο

Το επίπεδο του αγωνίσματος θα είναι ιδιαίτερα υψηλό,αφού εκτός από τις δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου, που είναι ήδη γνωστό πως θα πάρουν μέρος στον αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο θα βρεθούν και τρεις σπουδαίες ξένες πρωταθλήτριες.

Η Γιάρισλει Σίλβα  (Κούβα) είναι μία από τις κορυφαίες άλτριες της τελευταίας οχταετίας με μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης και ατομικό ρεκόρ 4,91 μ., που την φέρνει – μαζί με τη Στεφανίδη – στην τέταρτη θέση όλων των εποχών για το αγώνισμα παγκοσμίως. Η 31χρονη άλτρια αγωνίστηκε πριν λίγες ημέρες στο Filothei Women Gala, όπου ξεπέρασε τα 4,50 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και στο Σύνταγμα θα επιδιώξει το κάτι παραπάνω. Η Σίλβα, η οποία το 2012 ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς και το 2015 νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, την περασμένη σεζόν ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, στη διοργάνωση που η Στεφανίδη ήταν νικήτρια. Η Κουβανή, στη διοργάνωση του Λονδίνου, δεν ήταν η μόνη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού στο βάθρο με την ίδια επίδοση (4,65 μ.) ανέβηκε και η 20χρονη Ρομπέιλις Πεινάδο (Βενεζουέλα).

Η ανερχόμενη άλτρια θα είναι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Protergia Athens Street Pole Vault και να βελτιώσει το ατομικό της 4,70 μ., που πέτυχε πριν λίγες ημέρες και δείχνει πως πρόκειται για μία από τις πιο φορμαρισμένες αθλήτριες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Με υψηλές προσδοκίες θα πάρει μέρος στη διοργάνωση μία ακόμη σπουδαία άλτρια η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), η πέμπτη πριν δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έκτη πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου έχει ατομικό ρεκόρ 4,81 μ., ενώ πριν λίγες εβδομάδες στο Diamond League, που έγινε στη Ντόχα ξεπέρασε τα 4,64 μέτρα.