Κουβέντα δεν είπε ο Τραμπ για την οπλοκατοχή στο διάγγελμα για το μακελειό της Φλόριντα

Κουβέντα δεν είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα της οπλοκατοχής στο διάγγελμα που απηύθυνε στον αμερικανικό λαό μετά το χθεσινό μακελειό σε σχολείο τη Φλόριντα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Πάρκλαντ της Φλόριντας, για να συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους, μία ημέρα αφότου ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας 19 ετών, άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής.

Μίλησε για ψυχικές ασθένειες, όχι για την οπλοκατοχή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών». Ο ένοπλος χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο τουφέκι κατά την επίθεση στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας.

Έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη στη χώρα. «Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις» τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

«Σκηνή βίας μίσους και κακίας το σχολείο της Φλόριντα»

Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».