Κουρουμπλής: «Δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν σπιθαμή γης»

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν σπιθαμή γης έστειλε από την Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε πως «στη χώρα μου όλοι είμαστε πατριώτες. Ο καθένας ίσως με διαφορετική προσέγγιση και καμιά φορά με λίγο θυμικό παραπάνω από κάποιους άλλους, άρα καταδικάζω κάθε έννοια που έχει να κάνει με αναφορές σε προδοσίες και τέτοιου είδους φαιδρότητες».

«Δεν είμαστε λιγότερο πατριώτες»

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης. Και αυτό έκαναν όλες οι κυβερνήσεις. Αυτό θα κάνει και αυτή η κυβέρνηση. Δεν είμαστε ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο πατριώτες, οι μεν από τους δε. Νομίζω περισσεύει η υποκρισία. Πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα γιατί τα προβλήματα της Ελλάδας αλλού είναι».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το μεταφορικό ισοδύναμο και την ισχύ του, ο κ. Κουρουμπλής επέρριψε ευθύνες στα άλλα κόμματα που δε το ψήφισαν. «Το μεταφορικό ισοδύναμο επιχειρεί να προσαρμόσει το κόστος μεταφοράς δια της θαλάσσης με εκείνο της ξηράς. Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει μία οργανωμένη για πρώτη φορά προσπάθεια, προκειμένου να διεκδικήσουμε πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πρώτη φορά συνιστάται παρατηρητήριο για την υλοποίηση και αποτελεσματικότητα του μέτρου. Πρόκειται για ένα σημαντικό νομοθέτημα, που υλοποιεί και ικανοποιεί υποσχέσεις δεκαετιών και προσδοκίες των πολιτών. Αυτή τη στιγμή είναι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα Διάταγμα που για πρώτη φορά επεκτείνει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου σε όλα τα νησιά της χώρας. Είναι θέμα ημερών να δημοσιευτεί το Διάταγμα, που θα παρέχει δυνατότητες στη Γ. Γ. Αιγαίου ώστε να υλοποιεί προγράμματα σε όλα τα νησιά της Ελλάδας. Με θλίψη είδα ότι τα κόμματα δε το ψήφισαν στη Βουλή. Χρησιμοποιούσαν το Μεταφορικό Ισοδύναμο μόνο στα προεκλογικά τους προγράμματα» κατέληξε.