ΙΝΤΙΜΕ

Κουτσούμπας: «Επείγει να σταματήσει η πύρινη καταστροφή. Μετά οι ευθύνες»

Δήλωση για την τραγωδία που βιώνει η χώρα τις τελευταίες ώρες έκανε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή προέχει να σταματήσει η πύρινη καταστροφή και να δοθεί η απαιτούμενη βοήθεια στους πληγέντες και κατόπιν να αναζητηθούν οι ευθύνες για την καταστροφή.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο κ. Κουτσούμπας:

«Είναι σοκαριστικό να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές σε μια περιοχή μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, όπου πλέον ζουν μόνιμα χιλιάδες οικογένειες, φιλοξενούνται παιδιά σε κατασκηνώσεις, παραθερίζουν συμπολίτες μας.

Στην Ανατολική και Δυτική Αττική, παρά το ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ζει μία δεύτερη Αθήνα, δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά υποδομή, κανένα σχέδιο ουσιαστικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Τούτες τις ώρες προέχει να σταματήσει η πύρινη καταστροφή, να υπάρξει άμεση, ολόπλευρη βοήθεια σε όλους όσους έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ’ όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους.

Αυτά επείγουν να γίνουν σήμερα. Αμέσως μετά θα μιλήσουμε και για τις μεγάλες εγκληματικές ευθύνες που θυσιάζουν τον άνθρωπο στο βωμό του κέρδους και της εξαπάτησης».