INTIME

Κουτσούμπας: «Να κατέβει η κακοπαιγμένη παράσταση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ»

Κάλεσμα «στους εργάτες, στους υπάλληλους, στους άνεργους, στους ανθρώπους του μόχθου, στα νέα παιδιά που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν, να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής» απηύθυνε από το Σύνταγμα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, τόνισε πως «αυτή η ελπίδα, αυτή η προοπτική, έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές. Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές».

Κατά τον κ. Κουτσούμπα, «αυτό το ξέρουν καλά, όχι μόνο όσοι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, αλλά και όλοι όσοι και όσες ακόμα το σκέφτονται. Ξέρουν καλά πως αν υπάρχει ένα κόμμα που έχει βάλει τη σφραγίδα του στους αγώνες του λαού μας, για να πάρει πίσω τα κλεμμένα, για να διεκδικήσει τα αυτονόητα, αυτό είναι το ΚΚΕ.

Ξέρουν καλά, πως εμείς κρατήσαμε την ελπίδα ζωντανή, όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με άλλους αγωνιστές, που πορεύονται πλάι μας, μέσα στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά των μπλόκων της αγροτιάς, στα σχολεία και τις σχολές.

Ξέρουν καλά, πως ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, υπάρχει προοπτική για τον λαό. Και αυτή, σε πείσμα όλων, την κρατάει ανοιχτή μόνο το ΚΚΕ, με την ανατρεπτική πολιτική του πρόταση. Σε όλους αυτούς απευθυνόμαστε και τους λέμε: Τώρα είναι η ώρα να κάνετε αυτό που κάθε φορά αναβάλετε για αργότερα. Ρίξτε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης. Γιατί όλοι θέλετε να πάει καλά το ΚΚΕ στις εκλογές, να ανεβάσει τα ποσοστά του, να αυξήσει τις δυνάμεις του παντού, και στην Ευρωβουλή, και στους δήμους, και στις περιφέρειες» σημείωσε.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε πως «τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Και στα δύσκολα ο λαός πρέπει να έχει στήριγμα, αποκούμπι. Και αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ΚΚΕ. Η ενίσχυση, λοιπόν, του ΚΚΕ παντού, είναι στο χέρι σας» προέτρεψε τους ψηφοφόρους.

«Ξανά η κακοπαιγμένη παράσταση»

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, «αυτές τις τελευταίες μέρες πριν την κάλπη ανεβαίνει ξανά η ίδια κακοπαιγμένη παράσταση. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ., στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Το σενάριο γνωστό, αντιλαϊκό. Στημένες κοκορομαχίες για τα μικρά, τα επιμέρους, για να κρύψουν ότι στα μεγάλα, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, συμφωνούν και επαυξάνουν… Αυτό το έργο, λοιπόν, πρέπει να κατέβει. Να κατέβει μια ώρα αρχύτερα, και στη θέση των σημερινών άθλιων πρωταγωνιστών να ανέβει ο λαός μας, το σενάριο να είναι οι πραγματικές ανάγκες του».

Κατά τον ίδιο, «σε αυτή την κακοπαιγμένη παράσταση, με το αντιλαϊκό σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. τσακώνονται, ποιανού το όνομα θα είναι πρώτο στη μαρκίζα. Εναλλάσσεται η κωμωδία με το δράμα, γελάνε και τα μωρά με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι “μάχεται για τα συμφέροντα των πολλών, ενάντια στις ελίτ”, αλλά και με την αμηχανία της Ν.Δ., η οποία θέλει να πείσει τις ελίτ ότι αξίζει περισσότερο την προσοχή τους, γιατί μπορεί να τα κάνει κι αυτή και μάλιστα πιο αποτελεσματικά» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως υποστήριξε, το δίλημμα για τον λαό δεν είναι σε ποιανού επιχειρηματία τα κότερα πίνουν τις σαμπάνιες τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή του ΚΙΝΑΛ, των άλλων αστικών κομμάτων. Στο ίδιο κότερο είναι όλοι τους…» ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, και προεκλογικά, κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό, βαφτίζοντας το κρέας-ψάρι». Όπως συνέχισε, «όπως η τρόικα έγιναν “θεσμοί” και “κουαρτέτο”, παλιότερα, έτσι και τώρα ένα μόνιμο, χαμηλό επίδομα το βάφτισαν 13η σύνταξη. Το αν πρόκειται για 13η σύνταξη, μπορούν βέβαια να το απαντήσουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι που πήραν κουτσουρεμένο κι αυτό ακόμα το επίδομα…» επισήμανε.

«Είναι πρόκληση να εμφανίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ως “σωτήρας” των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Γιατί μόνο σωτηρία δεν είναι, το αυτονόητο “κούρεμα” των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο, όχι μόνο δεν χαρίζεται, αλλά αντίθετα “ανταλλάσσεται” εκβιαστικά, με τη δραστική μείωση των συντάξεών τους, στην οποία οδηγεί ο επανυπολογισμός των ασφαλιστικών τους εισφορών, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου» είπε ο κ. Κουτσούμπας, που κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία πως «υπερθεματίζει σε προτάσεις υπέρ του κεφαλαίου, που προκαλούν αποστροφή σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο».

Απευθυνόμενος, τέλος, «σε κάθε προοδευτικό, αριστερό άνθρωπο, σε κάθε αγωνιστή που δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό, δε βολεύεται κάτω απ’ τα ξένα βήματα», ακόμα και «στον λαϊκό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που αναγνωρίζει στο ΚΚΕ την εντιμότητα, τη συνέπεια, τη υπευθυνότητα», ο γραμματέας του ΚΚΕ είπε:

«Ελάτε να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση»

«Ελάτε να βαδίσουμε μαζί για να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση, κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους στις κυβερνήσεις, στους δήμους και τις περιφέρειες. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί για να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά με ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί για να βγει την επόμενη ημέρα δυνατότερος ο λαός, για να μη δώσουμε δικαίωμα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται ότι ο λαός έδωσε έγκριση στις επιλογές τους, για να αφήσουμε πίσω τον δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων, να χτυπήσουμε τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και της μισής ζωής, για να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην Ε.Ε. του κεφαλαίου, της φτώχειας και των πολέμων».