Κούνεβα: «Δεν θα αφήσουμε αυτή τη γυναίκα στη φυλακή»

Την πλήρη στήριξη και την αλληλεγγύη της στην 53χρονη καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για πλαστογραφία εξέφρασε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλώντας στο ρ/σ News247.

Συγκεκριμένα η Κ. Κούνεβα τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την απίστευτα άδικη απόφαση ήρθα σε επαφή με αυτή τη γυναίκα για να δούμε πως θα την βοηθήσουμε. Είναι μια γυναίκα φτωχή, χωρίς βοήθεια από πουθενά που θέλησε απλώς να θρέψει τα παιδιά και την οικογένειά της.

Όλες οι αρχές και τα δικαστήρια πρέπει να εξετάζουν διαφορετικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αυτό το καταλαβαίνει η κοινωνία και γι’ αυτό έχουμε τόσο μεγάλο κύμα αντιδράσεων. Το θέμα είναι ταξικό.

Χαίρομαι που το θέμα έχει πάρει τεράστια διάσταση. Η γυναίκα πρέπει να βγει από τη φυλακή και να βρεθεί γρήγορα κοντά στην οικογένειά της, αυτή πρέπει να είναι όλη μας η πίεση. Καλώ όλους τους φορείς, οργανώσεις, κόμματα, συνδικάτα να αφιερώσουν τη δράση τους τις επόμενες ημέρες και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (Κυριακή) στη συμπαράσταση γι’ αυτή τη γυναίκα.

Στην αρχή δεν το πίστευα, μετά άρχισα να την ψάχνω και να συζητήσουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε μια μητέρα που έκανε τα πάντα, να περάσει τόσα χρόνια στη φυλακή».