Κρήτη: Οκτώ κλοπές εξιχνιάστηκαν στη Χερσόνησο

Οκτώ κλοπές και μία ακόμη απόπειρα κλοπής σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Χερσόνησο, στην Κρήτη, εξιχνίασε η αστυνομία. Παράλληλα, συνελήφθησαν ένας 30χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος αλλοδαπός, με την κατηγορία που αφορά σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Οι δυο συλληφθέντες διέπραξαν τις κλοπές από τις 22/4 έως και τις 13/8 του 2018, αφαιρώντας χρήματα και διάφορα είδη. Συνολικά αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.650 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 7.000 ρουβλίων, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα καθώς και διάφορα αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) αναζήτησαν εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες και από ελέγχους που έγιναν στα σπίτια όπου διαμένουν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

«Το χρηματικό ποσό των 180 ρουβλίων, 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακή συσκευή ανάγνωσης βιβλίων, καταδυτικός εξοπλισμός, διάφορα έγγραφα και αντικείμενα (φορτιστές, κάρτα μνήμης κ.α.) δύο μαχαίρια και 66 κροτίδες».

Από την ΕΛΑΣ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ