Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει μία δεύτερη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

Το Κρεμλίνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μια ενδεχόμενης δεύτερης συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι προς το παρόν δεν βρίσκεται στα σχέδια των δύο πλευρών μια τέτοια συνάντηση.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες μας προς το παρόν δεν γίνεται προεργασία για μια τέτοια συνάντηση, αν και είμαστε ενημερωμένοι για τις διεθνείς συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στα τέλη του 2018 και τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο Ουσακόφ και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω, ότι οι ηγέτες θα αξιοποιήσουν την παρουσία τους σε κάποιες συναντήσεις για να έχουν μια ξεχωριστή συνάντηση. Όμως αυτό μόνο θεωρητικά, καθώς πρακτικά δεν γίνεται καμία προεργασία, ενώ θα χρειασθεί να διευκρινισθεί ακόμη, σε ποια συνάντηση οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα συμμετάσχουν».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρόεδροι είχαν συναντηθεί τον Ιούλιο στο Ελσίνκι, μετά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.