Κυρίζογλου: «Η Κ. Νοτοπούλου δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες»

Νέο «χτύπημα» κατά της Κατερίνας Νοτοπούλου από τον Λάζαρο Κυρίζογλου. Μετά την κριτική που άσκησε στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης για τις χρηματοδοτήσεις φορέων από το ΥΜΑΘ και την απάντηση της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης επανήλθε στο ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα όλοι οι χρηματοδοτηθέντες φορείς, ώστε να γίνει καλύτερα αντιληπτό αν πραγματικά πρόκειται για «νεανικές δράσεις» και πρόσθεσε:

«Η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες. Με το ένα πόδι στη βάρκα της Κεντρικής Εξουσίας (υφυπουργός) και το άλλο πόδι στη βάρκα της υποψηφίας δημάρχου Θεσσαλονίκης».

«Θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί»

Παράλληλα, ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνει ότι η κ. Νοτοπούλου θα πρέπει «να είναι πολύ προσεκτική όταν η ίδια ως υφυπουργός ενεργεί και όταν αναφέρεται σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όντας η ίδια διορισμένη -μη εκλεγμένη», επαναλαμβάνει ότι «πρόκειται για παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορά από νέο άνθρωπο» και δηλώνει ότι «θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση της υφυπουργού για λόγους στοιχειώδους πολιτικής δεοντολογίας».

Σχετικά, τέλος, με τις πολιτικές του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τονίζει ότι έχουν υποστηριχθεί οι «κοινωνικοπρονοιακές δομές και φορείς (Εκκλησία, Συσσίτια Εκκλησιών, «Φάρος του Κόσμου», Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους κτλ.) του δήμου», ενώ ο δήμος έχει επιδείξει πλούσιο έργο για τους Ρομά (σχολεία, ιατρεία, ΚΔΑΠ κλπ.).

«Σε ό,τι αφορά στο Καλλιτεχνικό σχολείο στο οποίο αναφέρεται, αν η κ. Νοτοπούλου και η κυβέρνηση ακολουθούσαν το σχέδιο και την πρόταση του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, το σχολείο θα είχε χτιστεί δυο φορές έως τώρα», επισημαίνει ο δήμαρχος.