Κυριζίδης: «Σκεφτόμαστε και δρούμε θετικά για τη Θεσσαλονίκη του αύριο»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που οργάνωσαν την Τρίτη (20/11) ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, και ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Θετικά» στο δημαρχείο της πόλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε από τον Δημήτρη Βασιλειάδη η έρευνα της εταιρίας INTERVIEW για τα προβλήματα της πόλης και εν συνεχεία τοποθετήθηκαν επιστήμονες και άνθρωποι της αγοράς, δίνοντας μια πρώτη ιδέα για το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Μίλησαν οι: Πρόδρομος Νικηφορίδης για το δημόσιο χώρο, Παντελής Τζερτζεβέλης για το ποδήλατο, Κώστας Αρβανίτης για τις «Έξυπνες Πόλεις», Κώστας Πετρίδης για την καθαριότητα, Γιώργος Λαζαρίδης για τα αδέσποτα, Σύλλης Μανώλης για τους επαγγελματίες και το πράσινο, Στέφανος Χατζημανώλης για τον τουρισμό και Χριστιάννα Μητσικούδη για μια πόλη φιλική σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διαμαντίδης.

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που οργάνωσαν την Τρίτη (20/11) ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, και ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Θετικά» στο δημαρχείο της πόλης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κυριζίδης τόνισε:

«Σήμερα εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα , αναλύσαμε προβλήματα, προτείναμε λύσεις. Καθημερινός στόχος μας  να μετακυλήσουμε το πεδίο του δημόσιου διαλόγου από το παραπολιτικό στο πυρήνα των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης. Με σοβαρότητα, στοιχειοθετημένα, ακούμε τους συμπολίτες, συζητούμε με τους ειδικούς ώστε να παρουσιάσουμε ένα άμεσο, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την Θεσσαλονίκη του αύριο. Σκεφτόμαστε, δρούμε αυτοδιοικητικά και θετικά για την Θεσσαλονίκη του αύριο».

Θα ακολουθήσουν θεματικές εκδηλώσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα, ώστε να αναλυθούν και να προταθούν λύσεις για τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέλλα Αβραμίδου, Δημήτρης Ράπτης, Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αβαρλής, οι αντιπεριφερειάρχες Αλέξανδρος Θάνος και Κώστας Πάλλας, οι πρώην δημ. σύμβουλοι Θεόφιλος Πατέλης και Νίκος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Ιακώβου (ΕΕΘ), η Μαρία Τσοτουλίδου (Τριανδρίας), Πάρης Τσογκαρλίδης (δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη).