ΙΝΤΙΜΕ

Μάτι: Νέα στοιχεία κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στο Μάτι κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και ο υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματός της, Διαμαντής Καραναστάσης.

Σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν υποβάλλει, σε υπόμνημά τους περιλαμβάνουν:
  • Πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκοπήσεις από το λιμάνι της Ραφήνας το βράδυ της τραγωδίας, από τις οποίες προκύπτει, όπως σημειώνεται στην αναφορά, ότι ήδη από τις 23:50 το βράδυ είχαν εναποτεθεί στο λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δύο σωροί, που παρέμεναν εκεί επί δίωρο τουλάχιστον.
  • Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Τα δημοσιεύματα της περιόδου.
  • Αναρτήσεις του δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών, από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή.
  • Συλλεγείσες δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών, της περιφερειάρχη Αττικής, από τις οποίες προκύπτουν εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.

Κωνσταντοπούλου: «Έγκλημα, όχι ατύχημα στο Μάτι»

Όπως δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη της εισαγγελίας, «αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα. Ένα ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη».

[pdf-embedder url=”https://politik.gr/wp-content/uploads/2018/10/ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΓΙΑ-ΜΑΤΙ-4.10.2018.pdf”]