Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για το κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων

Στον ανακριτή κατά της διαφθοράς οι εννιά συλληφθέντες ως εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης. Οι επτά είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας Αττικής και οι δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί και θα αποδοθούν κατά περίσταση είναι για κακουργήματα και πλημμελήματα και συγκεκριμένα για τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης και για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Και οι εφτά κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία για αύριο για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, ευθύνονται για την παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους.

Οι φερόμενοι ως… οδηγοί δεν έδωσαν καν θεωρητικές εξετάσεις αλλά κατέβαλαν για την απόκτηση του πλαστού διπλώματος το ποσόν των περίπου 2.000 ευρώ.

Ακόμα οι εμπλεκόμενοι φέρεται να λαδώνονταν με ποσά που κυμαίνονταν από 550 έως 1.500 ευρώ, τη φορά, προκειμένου να περάσουν τις εξετάσεις επίδοξοι οδηγοί που συμμετείχαν σε αυτές ανεξάρτητα από τα αν κρίνονταν κατάλληλοι για να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης.