φωτο αρχείου

Κύπρος: Βιντεοσκοπημένη κατάθεση έδωσαν οι 11χρονοι που απήχθησαν

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, μιλώντας στη κυπριακή κρατική τηλεόραση ΡΙΚ, ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές αρχές, έλαβαν βιντεοσκοπημένη κατάθεση από τους δύο 11χρονους μαθητές, που απήχθησαν από το δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Μάλιστα ο αξιωματούχος της αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι η κατάθεση έγινε παρόντος του λειτουργού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Καταθέσεις θα ληφθούν επίσης από εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στο σχολείο, ενώ δεν αποκλείεται, αν κριθεί σκόπιμο, να κληθούν για κατάθεση και άλλοι μαθητές.

Ο Στυλιανού, δήλωσε επίσης ότι έχουν συλλεχθεί διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία αποστέλλονται εντός της ημέρας στο γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος για επιστημονικές εξετάσεις. Ο 35χονος ύποπτος για την απαγωγή οδηγήθηκε σε κυβερνητικό ψυχίατρο

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε ότι έδωσε οδηγίες για έρευνα για τις συνθήκες, υπό τις οποίες απήχθησαν οι δύο εντεκάχρονοι από το σχολείο τους.