Κύπρος: «Δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία»

Την άποψη πως η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει κρίση με τη Ρωσία, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στη Λευκωσία, Στάνισλαβ Οσάτσι.

Ο πρέσβης της Ρωσίας δήλωσε, νωρίτερα, ότι οι σχέσεις Λευκωσίας – Μόσχας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, προσθέτοντας ότι θα αναπτύσσονται περαιτέρω.

Ερωτηθείς για τη δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, ότι τα σχέδια των ΗΠΑ για στρατικοποίηση της Κύπρου θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την Κύπρο, απάντησε ότι αυτές αφορούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι στην Κύπρο.

«Θα αναπτυχθούν περαιτέρω»

Είπε επίσης ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα αναπτυχθούν περαιτέρω και ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Κύπρου, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να πει περισσότερες λεπτομέρειες στο παρόν στάδιο.

«Δεν θα ήταν σωστό γιατί είναι διμερείς σχέσεις και πρέπει να είναι και οι δυο πλευρές για να δηλώσουμε κάτι» συμπλήρωσε.

Είπε ότι έχει εκτονωθεί η κρίση, λέγοντας ότι «η κρίση έρχεται και φεύγει».

Σχολιάζοντας τις αναφορές Οσάτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου συμφώνησε ότι οι κυπρο-ρωσικές σχέσεις δεν περνούν κρίση, αλλά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και πρόσθεσε ότι διαρκώς αναζητούνται περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Σε μια αναφορά στο κλείσιμο τραπεζικών λογαριασμών Ρώσων στην Κύπρο ως μέρος των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία, ανέφερε ότι σημειώνονται ανακατατάξεις που αφορούν στην υποχρέωση της Κύπρου να ανταποκριθεί σε διεθνείς κανόνες όσον αφορά θέματα οικονομικών σχέσεων και χρηματο-οικονομικής οργάνωσης.