Κύπρος: Τραυματισμοί και συλλήψεις από το έθιμο της «λαμπρατζιάς»

Επεισόδια, τραυματισμούς αστυνομικών, συλλήψεις και σοβαρές υλικές ζημιές περιλάμβανε το απολογισμός του «πολέμου» της «λαμπρατζιάς» στην Κύπρο. Πρόκειται για τη φωτιά που ανάβουν ως έθιμο νεαρά άτομα κατά τη λειτουργία της Ανάστασης. Όπως έγινε γνωστό, επτά άτομα συνελήφθησαν, ενώ τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στη Λεμεσό, όπου αστυνομία και πυροσβεστική βρίσκονταν σε κινητοποίηση καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας για να προλάβουν την έκρηξη πυρκαγιών και να επιβάλουν την τάξη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου.

Έθιμο της «λαμπρατζιάς» με… πέτρες και καμένα λάστιχα

Το σοβαρότερο περιστατικό σημειώθηκε στην ενορία Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, όπου νεαροί τοποθέτησαν στον κύριο δρόμο ελαστικά στα οποία έβαλαν φωτιά, προκαλώντας διακοπή της κυκλοφορίας και ταλαιπωρία στους περαστικούς.

Αστυνομικές δυνάμεις που έφθασαν για να επιβάλουν την τάξη δέχθηκαν πέτρες με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να τραυματισθούν ελαφρά. Έξι νεαροί συνελήφθησαν.

Πέτρες εναντίον περιπόλων της αστυνομίας έριξαν άγνωστοι και έξω από τις εκκλησίες του Αποστόλου Λουκά και του Αποστόλου Ανδρέα. Τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και συνελήφθη ένα άτομο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ