Κ. Χατζηδάκης: «Να απελευθερώσουμε πλήρως την αγορά ενέργειας»

«Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να απελευθερώσουμε πλήρως, χωρίς καθυστερήσεις την αγορά της ενέργειας, να ακολουθήσουμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, να πάμε το συντομότερο δυνατό σε αυτό που ξέρουν οι μύστες της αγοράς ενέργειας, στο Τarget model».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Elpedison στην 84η ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών για τη βιομηχανία και για τον απλό καταναλωτή.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, ενώ την κορδέλα έκοψαν από κοινού ο κ. Χατζηδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλαος Ζαχαριάδης.

Η Elpedison, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ δύο «κολοσσών» στον τομέα της Ενέργειας, των Ομίλων ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και EDISON είναι η “ πρώτη εταιρεία η οποία έστησε μονάδες συνδυασμένου κύκλου στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “ έχει το 5% της εγκατεστημένης ισχύος και ουσιαστικά της παραγωγής. Οι πελάτες μας έχουν φτάσει τους 170.000 και μάλλον είμαστε οι πρώτοι μετά τη ΔΕΗ. Διακινούμε το 10% του αερίου στην Ελλάδα και γα φέτος το 15% του LNG” υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Υπενθύμισε ότι η elpedison παρέχει στους πελάτες της εκτός από το ρεύμα και το αέριο και πολλές καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η ηλεκτροκίνηση ενώ έχει ήδη στρατηγική συνεργασία με την Mercedes-Benz Ελλάς, για την παροχή ολοκληρωμένου πακέτου ηλεκτροκίνησης (οχήματος, παροχής ενέργειας, φορτιστή). Μάλιστα στο περίπτερο εκτίθεται και ο φορτιστής ηλεκτροκίνησης της εταιρείας.” Μπαίνουμε στην ηλεκτροκίνηση και ήδη την παρέχουμε στους πελάτες μας και όσον αφορά στο μέλλον η εταιρεία μας προχωρά και έχει ανακοινώσει νέες επενδύσεις και ένα επιπλέον εργοστάσιο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης” ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όλες οι επιχειρήσες στο χώρο της ενέργειας και ειδικότερα στον χώρο του ηλεκτρισμού “ είναι δικές μας επιχειρήσεις” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος, “ γιατί δημιουργούν σχέσεις εργασίας για τους έλληνες εργαζόμενους και γιατί εξυπηρετούν τους έλληνες καταναλωτές. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής” “ Για αυτό είμαι εδώ για να πω ότι είμαι υπουργός αρμόδιος για όλες τις επιχειρήσεις που είναι στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και με την παρουσία μου θέλω να ενθαρρύνω την elpedison να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και όσον αφορά στις επενδύσεις αλλά και στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Η elpedison, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ εκτός από το εταιρικό Περίπτερο στο οποίο μπορούν να ενημερωθούν οι επικέπτες για την επιχείρηση, τη δραστηριότητα και τις υπηρεσίες της, διαθέτει και ένα δεύτερο Εμπορικό Περίπτερο.

“ Το πρόβλημα της ΔΕΗ, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την Εθνική Οικονομία συνολικά”

Ο κ. Χατζηδάκης στη σύντομη ομιλία του στα εγκαίνια του περιπτέρου της elpedison, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της ΔΕΗ. “ Όπως ξεκίνησε η θητεία μου ο κόσμος νομίζει ότι είμαι περίπου υπουργός ΔΕΗ. Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ΔΕΗ γιατί το πρόβλημα της ΔΕΗ, λόγω της υφής της επιχείρησης, θα μπορούσε να καταστεί πρόβλημα για την εθνική οικονομία συνολικά” επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ελένη Μπιμπίκου

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.