Λάρισα: Αποδοκιμασίες και αποχώρηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ από εκδήλωση

Μπορεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, Νίκος Παπαδόπουλος, να ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να εκφωνήσει τον λόγο στο πλαίσιο ημερίδας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που έγινε χθες στη Λάρισα, ωστόσο και την ομιλία δεν εκφώνησε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει άρον – άρον από την εκδήλωση.

Αιτία γι’ αυτό αποτέλεσαν οι έντονες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από το ακροατήριο μετά τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ, οι οποίες αρχικά διέκοψαν τον συνδικαλιστή και στη συνέχεια τον ανάγκασαν να μην την ολοκληρώσει ποτέ καθώς αποχώρησε φανερά ενοχλημένος από το βήμα.

Συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν από τον βουλευτή να αποσύρει την υπογραφή του από τη συμφωνία ψηφίζοντας κατά της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, την οποία και κατέθεσε η ΝΔ την περασμένη εβδομάδα.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε σήμερα ανακοίνωση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ο οποίος «έβαλε στο κάδρο» τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει εξής:

«Πληθαίνουν δυστυχώς και στη Λάρισα τα δημόσια κρούσματα ακραίων πρακτικών και έξαλλων συμπεριφορών, με αφορμή το απαράδεκτο κλίμα πατριδοκαπηλίας μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για το όνομα του γειτονικού κράτους.

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των πρακτικών φαίνεται να είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρωτοκλασάτα στελέχη της οποίας πρωταγωνιστούν σε αυτά!

Μόλις χθες στο πλαίσιο ημερίδας για τη νέα ΚΑΠ, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια και παρουσία του αρμόδιου  Αντιπεριφερειάρχη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, αναγκάστηκε να διακόψει την παρέμβασή του και να αποχωρήσει μετά από πλήθος λεκτικών προπηλακισμών και αισχρών ύβρεων από μερίδα του ακρωτηρίου.

Τις προηγούμενες μέρες επίσης πρωτοκλασάτα στελέχη της Περιφερειακής αρχής πρωτοστάτησαν στη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για το Μακεδονικό υποστηρίζοντας τις ακραίες και ανιστόρητες θέσεις των διοργανωτών του.

Ο δε χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, εικονίζεται σε βίντεο που υπάρχει στο διαδίκτυο εντός λεωφορείου που κινείται προς το χθεσινό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Λαμία, όπου κάποιοι από τους επιβάτες «αναζητούν εταιρεία δολοφόνων που θα εκτελέσει στα 5 μέτρα» όσους υπέγραψαν τη συμφωνία με την Κυβέρνηση Ζάεφ.

Την ίδια στιγμή, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, έχοντας χάσει την παροιμιώδη ψυχραιμία του, επιμένει να επιτίθεται λεκτικά εναντίον του Περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, πετώντας με τέχνη την μπάλα στη εξέδρα, κάθε φορά που ο Γιώργος Σταμπουλής ασκεί κριτική στα έργα και τις ημέρες της Περιφερειακής Αρχής.

Αναρωτιόμαστε πού αποσκοπεί στην πραγματικότητα ο κύριος Αγοραστός και οι επιτελείς του;

Επιθυμεί μήπως να καταστεί ο κινητήριος μοχλός του ακραίου εμφυλιοπολεμικού κλίματος που πριμοδοτεί με τις πρακτικές της η Αξιωματική αντιπολίτευση, ο κομματικός του φορέας δηλαδή, σε επίπεδο Θεσσαλίας;

Θα απαντήσει κάποια στιγμή στον φυσιολογικό προβληματισμό κάθε υγιούς σκεπτόμενου, δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη ή θα εξακολουθήσει να κρύβεται πίσω από τα στελέχη της Περιφερειακής αρχής;»