ΛΑΕ: «Το πολυνομοσχέδιο ισοδυναμεί με τέταρτο μνημόνιο»

Για «τέταρτο επαχθέστατο μνημόνιο» κάνει λόγο η ΛΑΕ με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

Σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει: «το πολυνομοσχέδιο θα δώσει την χαριστική βολή στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, χωρίς κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση, φθάνει στο σημείο, με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, να υποθηκεύει και να βάζει ενέχυρο στους πιστωτές εθνική δημόσια περιουσία 25 δις. ευρώ, στην ουσία όλο τον εθνικό πλούτο που έχει απομείνει υπό δημόσια διαχείριση στην πατρίδα μας».

«Μια τέτοια προδοτική ρύθμιση αποθήκευσης μιας ολόκληρης χώρας για ένα επονείδιστο, εν πολλοίς παράνομο και μη βιώσιμο χρέος, δεν έχει υπογραφεί ποτέ ως τώρα στα παγκόσμια χρονικά, ακόμα και από την χειρότερη αποικία» συμπληρώνει ο κ. Λαφαζάνης και καταλογίζει «σε όσους ψηφίσουν κακουργηματικές ποινικές ευθύνες» οι οποίες «γρήγορα θα αποδοθούν» όπως υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

“Δυσβάστακτα βάρη για τον ελληνικό λαό”

«Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο, επίσης, ο ελληνικός λαός επωμίζεται νέα δυσβάστακτα βάρη, κυρίως με δραστικές περικοπές στις συντάξεις και νέα αύξηση των άμεσων φόρων, που θα προκύψει από την μεγάλη απαράδεκτη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Μεταφρασμένα σε αριθμούς τα νέα βάρη περικοπής των συντάξεων και αύξησης των άμεσων φόρων για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, θα φθάσουν μέχρι το 2022 στο αστρονομικό ποσό των 15,5 δις. ευρώ. Αποτελεί άνευ προηγουμένου εμπαιγμό να ισχυρίζεται παραπλανητικά και προπαγανδιστικά η κυβέρνηση ότι αυτά τα εξουθενωτικά βάρη, που θα πνίξουν και θα εξοντώσουν την οικονομία, θα αντισταθμιστούν, τάχα, από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα των επόμενων ετών και τις εξισορροπητικές, δήθεν, κοινωνικές και φορολογικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στην βάση αυτών των υπερπλεονασμάτων» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης.

«Η υπόσχεση προστασίας της πρώτης κατοικίας και των μικρομεσαίων λαϊκών περιουσιών έχει καταστεί όνειρο θερινής νυκτός.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου – τέρατος και διεκδικούμε μια ριζική δημοκρατική ανατροπή στην πορεία της χώρας με τερματισμό των μνημονίων, της λιτότητας και της νεοαποικιοκρατίας στην πατρίδα μας, για μια Ελλάδα γνήσια δημοκρατική, κυρίαρχη και ανεξάρτητη σε πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικού μετασχηματισμού» καταλήγει στη μακροσκελή του δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ