INTIME

Λαζαρίδης για Κουφοντίνα: «Η κυβέρνηση φροντίζει έναν κατά συρροή δολοφόνο»

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

«Είμαστε εξοργισμένοι με την αδιανόητη εν κρυπτώ μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές του Βόλου», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσθέτοντας: «Αυτή η κυβέρνηση, που συμπεριφέρεται με ένα μείγμα ανικανότητας και κυνισμού και δεν μπορεί καθόλου να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, τώρα φροντίζει έναν τρομοκράτη, φροντίζει έναν κατά συρροή δολοφόνο».

Παράλληλα, επισήμανε ότι για τη Νέα Δημοκρατία «οι τρομοκράτες, καταδικασμένοι για σωρεία δολοφονιών, πρέπει να είναι έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Για την κυβέρνηση, πρέπει να γίνουν αγρότες. Αυτή είναι η διαφορά μας. Οι προτιμήσεις τους δεν κρύβονται. Προκαλούν, όμως, όλους τους Έλληνες και όχι μόνο τους συγγενείς των θυμάτων».

Επίσης, υπενθύμισε τη δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου του, «ότι ένας από τους πρώτους νόμους που θα έρθουν στη Βουλή θα είναι η κατάργηση ενός άθλιου νόμου, του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου, όπου βγήκαν έξω πολλοί τρομοκράτες και πολλοί περισσότεροι εγκληματίες».

Για ανικανότητα στο θέμα των πυρκαγιών μίλησε ο Μ. Λαζαρίδης

Όσον αφορά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, που στοίχισαν τη ζωή σε 90 ανθρώπους, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε:

«Η διαχείριση μιας εθνικής τραγωδίας από τη πλευρά της κυβέρνησης με τρεις λέξεις χαρακτηρίζεται από ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη. Ανικανότητα στην πρόληψη, στην αντιμετώπιση, δηλαδή, της φωτιάς κατά το ξέσπασμά της και στην αποτροπή της τραγωδίας που μπορούσε να γίνει με έγκαιρη προειδοποίηση για εκκένωση της περιοχής. Κυνισμός γιατί στις πρώτες ώρες της τραγωδίας στη δήθεν σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής προσποιούνταν ότι δεν ξέρουν και κανείς δεν έπαιρνε καμιά συγκεκριμένη απόφαση. Συγκάλυψη και απόσυρση των ευθυνών με εκτροπή της συζήτησης στο ζήτημα των αυθαιρέτων».

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας

Ερωτηθείς για τις κινήσεις της ΝΔ στο ζήτημα, ανέφερε: «Ο πρόεδρός μας, κ. Μητσοτάκης, ζήτησε από τον καθηγητή Συνολάκη, ο οποίος είναι ένας ακαδημαϊκός αναγνωρισμένου κύρους και μέλος της ακαδημίας Αθηνών, να συγκροτήσει μια επιτροπή και να υποβάλει μελέτη για να δούμε ποια είναι τα αίτια της καταστροφής και πώς μπορεί να αναδιοργανωθεί η πολιτική προστασία. Για εμάς είναι προτεραιότητα η δημιουργία μιας διαφορετικής δομής και μορφής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα έχει πραγματικά τον συνολικό επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη συνολική ευθύνη για την αντιμετώπιση τέτοιων φυσικών καταστροφών».

Παράλληλα, θύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με επιστολή του στον κ. Γιουνκέρ, «ζήτησε τη στήριξη της χώρας μας στην επούλωση των πληγών, κάτι που έχει γίνει σχετικά πρόσφατα και στην Ιταλία και στην Πορτογαλία. Και πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως Ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις μονάδες πυρασφάλειας».