Λαφαζάνης: «Μέγα σκάνδαλο η πώληση μετοχών των ΕΛΠΕ σε ιδιώτες»

«Μέγα σκάνδαλο» χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την πώληση μετοχών των ΕΛΠΕ σε ιδιώτες.

Όπως σημειώνει ο γραμματέας της ΛΑΕ: «Η Κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε στη “ζούλα”, χωρίς καμιά συζήτηση και μέσα από θεοσκότεινες διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι και σκανδαλώδεις συναλλαγές, σε ληστρική συμφωνία με τον όμιλο Λάτση για να ξεπουλήσουν άρον – άρον την στρατηγική για την χώρα, κερδοφόρα και με δυναμικές προοπτικές ενεργειακή επιχείρηση των ΕΛΠΕ και να παραδώσουν την μετοχική πλειοψηφία της σε ξένα συμφέροντα».

Συμπληρώνει δε πως πρόκειται για «εθνικό έγκλημα πρώτου μεγέθους» το οποίο αποτελεί «μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού πλήρους αποικιοποίησης της χώρας, εκποίησης της εθνικής ενεργειακής της βάσης και υπονόμευσης της ασφάλειας και της άμυνας της, οι οποίες με αυτές τις επιλογές δέχονται βαρύ πισώπλατο χτύπημα σε κρίσιμες εθνικές ώρες».

«Καταγγέλλω τον πρωθυπουργό για προδοτική απεμπόληση του εθνικού συμφέροντος»

«Ως υπουργός Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις, αφαίρεσα για πρώτη φορά την διοίκηση των ΕΛΠΕ από τα χέρια Λάτση και σχεδίαζα ένα διαφορετικό μέλλον για τον όμιλο και τις προοπτικές του, που να υπηρετεί το εθνικό και δημόσιο συμφέρον στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Καταγγέλλω αυτήν την ώρα την κυβέρνηση, πρώτα απ’ όλα τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Ενέργειας και την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, για προδοτική απεμπόληση του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος, για απιστία και για σκάνδαλο ολκής και βεβαίως για ανοικτή συναλλαγή και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων σε ένα νευραλγικό οικονομικά χώρο που λειτουργεί, μάλιστα, ολιγοπωλιακά» σημειώνει στη δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ.

«Μετατρέπουν την Ελλάδα σε ασπόνδυλη οικονομική μπανανία»

Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμιά εξουσιοδότηση και καμιά δικαιοδοσία να ξεπουλάει την Ελλάδα και όλους τους στρατηγικούς κλάδους της και να την μετατρέπει στην χειρότερη δυνατή και πιο ασπόνδυλη οικονομική μπανανία και άθυρμα των πολυεθνικών». Προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι «ο τόπος δεν χρειάζεται ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταστρέφει και ληστεύει από κοινού την χώρα και για το μόνο που τσακώνεται είναι για τις καρέκλες, τα προνόμια και τα λάφυρα της εξουσίας. Οι καιροί μενετοί… Η δημοκρατική ανατροπή στην χώρα είναι όρος επιβίωσής της και προοπτικής για τη νεολαία μας».