INTIME

Λαφαζάνης: «Να παραιτηθεί άμεσα ο Νίκος Τόσκας»

Να παραιτηθεί ο Νίκος Τόσκας ζήτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επισκέφθηκε, μαζί με στελέχη της ΛΑΕ, το ΕΚΑΒ, το δημαρχείο Ραφήνας – Πικερμίου, το Λιμεναρχείο Ραφήνας, καθώς και κατοίκους και πληγέντες της περιοχής.

«Θέλω, καταρχήν, να υπογραμμίσω ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε 84, μέχρις ώρας, νεκρούς και ο πρωθυπουργός και οι παρατρεχάμενοί του να μας λένε ότι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι και ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη. Μας κοροϊδεύουν και μας εξαπατούν», δήλωσε αρχικά ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας και συνέχισε λέγοντας:

«Πολιτικά υπεύθυνοι για την εθνική τραγωδία υπάρχουν και είναι πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση και διαχρονικά το βρώμικο πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Αποτελεί δείγμα θράσους και απεριόριστου κυνισμού το γεγονός ότι δεν βγαίνει κανένας από την κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του.

Δυστυχώς, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα λειτουργεί ως ένα αντιδημοκρατικό, ξενόδουλο καθεστώς, του οποίου η λειτουργία προσομοιάζει με πολιτική “μάφια”, με κόμματα “φαμίλιες”, όπου το ένα συγκαλύπτει τα πολιτικά εγκλήματα του άλλου, μέσα σε έναν βούρκο ενοχής και συνενοχής».

«Θα έπρεπε όλη η κυβέρνηση να παραιτηθεί»

Κατόπιν, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε παραιτήσεις, εξηγώντας:

«Αν τα δάση ήταν τράπεζες, να είστε βέβαιοι ότι θα είχαν σωθεί. Αν οι οικισμοί ήταν συμβολαιογραφεία που κάνανε πλειστηριασμούς, να ξέρετε ότι θα ήταν αδιαπέραστα προφυλαγμένοι. Αυτήν την ώρα, θα έπρεπε να υπήρχαν παραιτήσεις όλων των αρμόδιων υπουργών και όσων άλλων προσώπων έχουν πολιτική συναρμοδιότητα για τις φωτιές. Θα έπρεπε όλη η κυβέρνηση να είχε παραιτηθεί, επιδεικνύοντας στοιχειώδη ευαισθησία. Όμως, υπάρχει παχυδερμία και καρεκλοθηρία».

Μάλιστα, έκανε ειδική μνεία στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας: «Ζητάμε, τουλάχιστον, την άμεση παραίτηση του Νίκου Τόσκα. Ο Νίκος Τόσκας, μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, δεν μπορεί να παραμένει ούτε στιγμή στη θέση του. Έχει συντάξει δικογραφία σε βάρος μου διότι κόλλαγα αυτοκόλλητα σε κλούβες των ΜΑΤ με το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Αναρωτιέμαι τι δικογραφία θα πρέπει να συνταχθεί σε βάρος του για τις εγκληματικές ευθύνες του στην ανθρωπιστική καταστροφή στο Μάτι και στο Ν. Βουτζά».

Μήνυμα στη Δικαιοσύνη

Ο κ. Λαφαζάνης κατέληξε απευθύνοντας ένα μήνυμα στην Δικαιοσύνη, την οποία κατηγόρησε ότι «έχει συγκαλύψει πάρα πολλά εγκλήματα και σκάνδαλα μέχρι τώρα».

«Αν δούμε ότι τις επόμενες μέρες δεν υπάρχει άμεσο, όπως επιβάλλεται, αποτέλεσμα από τις ενέργειες της Δικαιοσύνης σε σχέση με τις κατηγορίες που πρέπει να απευθυνθούν, τότε είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε εμείς μήνυση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται», ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα, δυστυχώς, υπάρχει σε σημαντικό βαθμό πελατειακή ψήφος, όπως στο πολιτικό σύστημα κυριαρχούν πελατειακές σχέσεις, μίζες και διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα. Αυτό το κακό πρέπει και ήρθε η ώρα να σταματήσει.

Η χώρα έχει διαλυθεί. Έχει διαλυθεί το κράτος, ενώ τα μόνα που λειτουργούν άψογα είναι τα ΜΑΤ, ο χημικός πόλεμος και η αστυνομική καταστολή των κοινωνικών αγώνων, στα οποία και μόνο διαπρέπει ο κύριος Τόσκας. Έχει διαλυθεί η παραγωγική βάση της χώρας και εξαθλιώνεται η κοινωνία, ενώ θησαυρίζει, μέσα στην κρίση και τη γενική ένδεια, μια διαπλεκόμενη ολιγαρχία και το πολυεθνικό κεφάλαιο.

Εδώ που έχουμε φτάσει, η χώρα χρειάζεται μία μεγάλη δημοκρατική ανατροπή και επαναθεμελίωση. Χρειάζεται θεμελίωση σε νέες βάσεις αρχών, αξιών, εντιμότητας, συνέπειας, αξιοκρατίας, δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή η επαναθεμελίωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι και μας έφεραν στην κρίση, όσοι συνομολόγησαν εγκληματικά μνημόνια της καταστροφής, όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα για να στηρίξουν τράπεζες και τραπεζίτες και όσοι, σήμερα, επαγγέλλονται μεταμνημονιακές φαντασιώσεις με πολύ σκληρότερα και χωρίς ημερομηνία λήξης προγράμματα κατεδάφισης, ξεπουλήματος και λεηλασίας».