Φωτ. αρχείου

Λεία 113.00 ευρώ για συμμορία που ανατίναζε ATM

Πάνω από 113.000 ευρώ ήταν η λεία συμμορίας που ανατίναζε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), με τη μέθοδο εισαγωγής αερίου (PLOFKRAAK), σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη τεσσάρων ανδρών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, 22 έως 40 ετών, εκ των οποίων τρεις ομογενείς από χώρες της ανατολικής Ευρώπης κι ένας Έλληνας, οι οποίοι κατηγορούνται για πέντε ανατινάξεις ΑΤΜ, από τις αρχές του έτους, σε Πεύκα, Ασβεστοχώρι, Λαγυνά, Τρίλοφο και Επανομή.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, δύο από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για ληστείες τραπεζών με βαρύ οπλισμό, υποθέσεις για τις οποίες εξέτισαν πολυετείς ποινές κάθειρξης σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας.

Πώς ενεργούσαν

Οι κατηγορούμενοι ως δράστες ενεργούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενώ χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες για την προσέγγιση και απομάκρυνση από τους «στόχους» τους. Για την εξιχνίαση της εγκληματικής τους δράσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα ειδικής ομάδας αστυνομικών, η οποία συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις ή εμπλοκή κι άλλων προσώπων στη συμμορία.

Τα ευρήματα

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια και καταλύματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- πιστόλια, φυσίγγια, κάλυκες, μαχαίρια, μία ξιφολόγχη, ένα κλεμμένο δίκαννο, όπως επίσης κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικές συσκευές και αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες έρευνες κατασχέθηκαν 1.670 λαθραίες συσκευασίες τσιγάρων και χρηματικά ποσά που φαίνεται ότι συνδέονται με τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Η δικογραφία

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση- συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), εκρηκτικές ύλες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς (κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση), παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα, ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα.

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ