Λετονία: Νικητής των εκλογών το φιλορωσικό κόμμα – Δείτε τα νούμερα

Το φιλορωσικό κόμμα Αρμονία με 19,9% των ψήφων ήταν ο μεγάλος νικητής τις βουλευτικές εκλογές στη Λετονία, καθώς υπερτέρησε των λαϊκιστών.

Ορισμένοι από τους λαϊκιστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχηματίσουν μαζί του κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ποιοι ακολουθούν

Ακολουθεί το KPV LV (14,06%) -το οποίο δηλώνει πως μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους σχηματισμούς χωρίς «κόκκινες γραμμές»- και το Νέο Συντηρητικό Κόμμα (13,6%).

Ακολουθεί μια νέα φιλελεύθερη συμμαχία, το Κόμμα για την Ανάπτυξη της Λετονίας, με 12%, η δεξιά Εθνική Συμμαχία με 11%, η κεντροδεξιά Ένωση Πρασίνων και Αγροτών του απερχόμενου πρωθυπουργου Μάρις Κουτσίνσκις με 10% και η κεντροδεξιά Νέα Ενότητα με 6,7%.

24 έδρες η Αρμονία

Σύμφωνα με τις προβολές τις δημόσιας τηλεόρασης όσον αφορά τις έδρες, η Αρμονία αναμένεται να λάβει 24 και το KPV LV, που θεωρείται εν δυνάμει εταίρος της, 15 έδρες, πράγμα που σημαίνει ότι με συνολικά 39 έδρες τα δύο κόμματα δεν διαθέτουν στην 100μελή βουλή την απαιτούμενη πλειοψηφία των 50 εδρών.

Το κόμμα Αρμονία, το οποίο είναι δημοφιλές στους κόλπους της μεγάλης ρωσόφωνης μειονότητας και αυτές είναι οι τέταρτες βουλευτικές εκλογές που κερδίζει, δεν είχε καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις τρεις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.