Μπακούρας: Στο 61% η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Το 61% του πληθυσμού αγγίζει η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές αδείας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Λεωνίδας Μπακούρας, μιλώντας στο SoutheastEuropeEnergyForum 2019, που πραγματοποιείται στη Θεσσσαλονίκη.

Ο κ. Μπακούρας, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και τη στρατηγική της επιτυχίας της που την κατατάσσει, όπως είπε, στην κορυφή της ενεργειακής πυραμίδας. Παράλληλα, πληροφόρησε τους συμμετέχοντες για τους κύριους άξονες λειτουργίας των Εταιρειών Διανομής, τονίζοντας την πρωτοπόρο, όπως τη χαρακτήρισε, τεχνογνωσία που χρησιμοποιεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, διασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη και ασφαλή τροφοδοσία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε ολοένα και περισσότερες περιοχές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία.

Ο κ. Μπακούρας μίλησε για την συνεισφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην έκδοση του Τεχνικού Κανονισμού και του Ρυθμιστικού Πλαισίου για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με τη χρήση CNG.

Τέλος, υπογράμμισε ότι σταθερό νομοθετικό πλαίσιο αποτελεί κίνητρο ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ παράλληλα ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.