ΙΝΤΙΜΕ

Μαθητές αποβλήθηκαν επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»

Μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα αποβλήθηκαν από το σχολείο τους μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων γιατί τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Πιο συγκεκριμένα, έξι μαθητές φώναξαν συνθήματα που συνήθως χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου, οι εκπαιδευτικοί τους είχαν προειδοποιήσει να μην προβούν σε τέτοια ενέργεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την παρέλαση οι μαθητές είχαν αναφέρει στους καθηγητές τι πρόκειται να κάνουν και βέβαια τους απαγορεύτηκε με αποτέλεσμα αρχικά να έρθουν σε αντιδικία με τους δασκάλους τους.

Στο τέλος όμως τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και φυσικά δέχτηκαν τις συνέπειες που ήταν η αποβολή.

Η επίσημη αιτιολογία

Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης. Χτες μάλιστα, κάποιοι συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία των νεαρών. Το θέμα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή αλλά τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όσο και οι εκπαιδευτικοί δεν θέλησαν να μιλήσουν για το ζήτημα μιας και αποτελεί πάγια θέση τους να λύνουν τα ζητήματα όπως προβλέπει η εκπαιδευτική «δεοντολογία», δηλαδή με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Δείτε επίσης: Έφοδος και διαμαρτυρία Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αργεντινής