Μαντούδι: «Ψάχνουν» την αποκατάσταση των ζημιών από την καταιγίδα

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο Μαντούδι της Εύβοιας εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας, με τους κατοίκους να περιμένουν αποκατάσταση.

Σύσκεψη για την εκτίμηση αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στην Εύβοια, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαντουδίου, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη σύσκεψη μετείχαν, εκτός του πρώην υπουργού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζανιάς.

Η εκτίμηση των ζημιών και η αποκατάσταση

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στη Βόρεια Εύβοια τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αλλά και η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν λόγω των καιρικών φαινομένων.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε πως «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την ανακούφιση των πληγέντων κι εγώ προσωπικά θα παρακολουθώ αυτή την πορεία», δηλώνοντας παράλληλα πως «με την αγωνία στο κατακόρυφο για τη τύχη των συμπολιτών μας, που αγνοούνται και τις έρευνες να συνεχίζονται, έγινε σύσκεψη για το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην εκτίμηση και την αποκατάσταση των ζημιών. Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα αυτή την ώρα είναι το οδικό δίκτυο και ο καθαρισμός της κοίτης των ποταμών».