Μαξίμου: «Μητσοτάκης-Στουρνάρας ετοιμάζονται για “ασφαλιστικό Πινοσέτ”»

Βολές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, εκτοξεύει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις του περί στενών περιθωρίων χρηματοδότησης των συντάξεων.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα που απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη είναι σαφέστατες: “Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα”», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας πως «πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ».

«Μητσοτάκης – Στουρνάρας θα ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα»

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει το Μαξίμου, «ο κος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας».

«Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος. Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του», καταλήγει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.