Μαξίμου: «ΝΔ και VMRO οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της πατριδοκαπηλίας»

Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπολύει το Μαξίμου, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πατριδοκαπηλία και «ταυτίζοντάς» το με το VMRO και υποστηρίζοντας πως τα δύο κόμματα αποτελούν τις «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου για τη ΝΔ:

«Μιας και η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης αναζητούν ευφάνταστα σενάρια για να δικαιολογήσουν την υποκριτική στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ας κάνουν έναν κόπο να εξηγήσουν την ανακοίνωση του εθνικιστικού VMRO.

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί δήθεν “μακεδονική εθνότητα”. Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία διαγράφει τη “μακεδονική ταυτότητα”.

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών “παραχωρεί μακεδονική γλώσσα”. Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία διαγράφει τη “μακεδονική γλώσσα”.

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι “ταπεινωτική” για την Ελλάδα. Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία είναι “ταπεινωτική” για την πΓΔΜ.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μία, μοναδική και ομολογουμένως πικρή αλήθεια: Ότι τουλάχιστον το VMRO είναι ειλικρινές και όντως κατά της σύνθετης ονομασίας, σε αντίθεση με τον ίδιο που μετά και τη ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ, η οποία σκορπά στους πέντε ανέμους τους ισχυρισμούς του για εθνότητα και γλώσσα, ψάχνει απελπισμένα δικαιολογίες και ψέματα της ύστατης στιγμής.

ΝΔ και VMRO είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτού της πατριδοκαπηλίας».