Μαξίμου σε ΝΔ: «Αποδεικνύεται ποιος είναι πίσω από την προπαγάνδα»

Σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΝΔ και κυβέρνηση με αφορμή τις «οδηγίες» που φέρεται να έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Μάτι.

«Από το γεγονός ότι η Ν.Δ. έσπευσε να υιοθετήσει με ανακοίνωσή της το κατασκεύασμα του Ελεύθερου Τύπου, για το δήθεν SMS του Μαξίμου, προκύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από την προπαγάνδα, που δεν διστάζει μπροστά σε κανένα ψέμα, καμιά συκοφαντία, καμιά κατασκευή ψευδών ειδήσεων, καμιά δολοφονία χαρακτήρα, για να πλήξει την κυβέρνηση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

Κατά το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «από το γεγονός, επίσης, ότι η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει “αυταπόδεικτες ειδήσεις” τέτοιου είδους προβοκάτσιες, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προκύπτει αβίαστα μια και μόνη αυταπόδεικτη διαπίστωση: Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και για όσους την υιοθετούν».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «μάταια ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού προσπαθεί να διαψεύσει όσα αποκαλύπτονται για τα sms που έστελνε το Μαξίμου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εθνική τραγωδία».

Της ανακοίνωσης της Ν.Δ. προηγήθηκε διάβημα που έκανε στο δ.σ. της ΕΣΗΕΑ ο Θ. Καρτερός, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.