INTIME

Μαρία Σπυράκη: «Επιχείρηση λάσπης εναντίον στελεχών της ΝΔ»

Για επιχείρηση λάσπης έκανε λόγο η Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και τη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Αυτό που σίγουρα κάνουμε είναι να εξηγήσουμε σε όλους τους πολίτες και σε όλους τους τόνους ότι η επιχείρηση λάσπης, η οποία εκτυλίσσεται εναντίον στελεχών της ΝΔ, εναντίον ανθρώπων πολύ κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ, δεν θα μείνει αναπάντητη. Είναι απόλυτα συνδεδεμένη πολιτικά με τον πρωθυπουργό, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με το γραφείο του, και οι έχοντες ενδιαφέρον ήδη έχουν δηλώσει ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη», δήλωσε σχετικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείσα αν θεωρεί πως το δημοσίευμα έχει βγει από το Μαξίμου, απάντησε:

«Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα αυτό παραλείπει επί τούτου το γεγονός ότι ο κ. Γρ. Δημητριάδης, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με τον πρόεδρο της ΝΔ εκτός από το ότι συνεργάστηκε με τον κ. Φλώρο ως δικηγόρος, όπως και άλλες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα, ήταν εκείνος ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην καταδίκη του κ. Φλώρου.

Ο κ. Γρ. Δημητριάδης πήγε στο δικαστήριο και κατέθεσε εναντίον του κ. Φλώρου, γιατί ήταν εκείνος ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανακάλυψε ότι ο κ. Φλώρος χρησιμοποιούσε τις εταιρίες για παράνομες δραστηριότητες. Το έκανε, μίλησε και ο κ. Φλώρος καταδικάστηκε. Καταδικάστηκε επί ΝΔ, φυλακίστηκε επί ΝΔ και αποφυλακίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφυλακίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχουν ειδικές διατάξεις του νόμου.

Όλο αυτό, λοιπόν, αποσιωπήθηκε, προφανώς, όχι επειδή δεν ήταν γνωστό, αλλά επειδή δεν άφησε ο δημοσιογράφος την αλήθεια να του χαλάσει αυτή την “ωραία” ιστορία. Και συνέχισε η κυβέρνηση να υιοθετεί ένα δημοσίευμα το οποίο ήταν και παντελώς ανυπόστατο και εντελώς εναντίον των γεγονότων».

Για το αν η ΝΔ θα προσφύγει κατά του κ. Βαξεβάνη, δήλωσε:

«Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος αυτής της υπόθεσης: Επαναλαμβάνω, εμείς περιμένουμε να αποδοκιμαστεί ο πρωθυπουργός στις κάλπες. Και αυτό είναι σαφές. Και ένας από τους επιπλέον λόγους  που θα αποδοκιμαστεί στις κάλπες είναι και γιατί υιοθετεί τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Υιοθετεί τη διαδικασία της παραγωγής λάσπης.

Για να μπούμε, όμως, στο συνολικό κάδρο, επειδή η υπόθεση Φλώρου δεν είναι μόνο αφορμή παραγωγής λάσπης, όπως κάνει η συγκεκριμένη εφημερίδα, αλλά είναι μια ευρύτερη υπόθεση και αποκαλύπτει ευρύτερα ζητήματα, ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας απαντήσει πόσοι αποφυλακίστηκαν με βάση την ειδική διάταξη του νόμου Παρασκευόπουλου και πόσοι έλαβαν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά αναπηρίας από το κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας με βάση ψυχικά νοσήματα, για να έχουμε μια εικόνα πώς εξελίχθηκε όλη αυτή η ειδική ευεργετική διάταξη για συγκεκριμένους ανθρώπους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι Μαρία Σπυράκη μίλησε για την υπόθεση και στον Real fm, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι μια εξόφθαλμη επιχείρηση λάσπης και νόθευσης της αλήθειας που δεν λαμβάνει υπόψη της τα πραγματικά περιστατικά. Ο κ. Δημητριάδης έχει διακόψει με εξώδικο από τον Ιανουάριο του 2012 τη συνεργασία του με τον κ. Φλώρο. Ο κ. Δημητριάδης έχει το εξώδικο στην κατοχή του και θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Το εξώδικο αυτό λέει με σαφήνεια ότι ο κ. Δημητριάδης διακόπτει τη συνεργασία επειδή ανακάλυψε σοβαρότατα ζητήματα νομιμότητας και μάλιστα ο κ. Δημητριάδης πήγε και κατέθεσε ως μάρτυρας εναντίον  του κ. Φλώρου στη δίκη του.

Αυτό το στοιχείο απεκρύβη για να στηθεί αυτή η «ωραία» ιστορία από την εφημερίδα την οποία υιοθέτησε ασμένως το Μαξίμου. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί αυτή η επιχείρηση λάσπης και θέτουμε  πολιτικά τον πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του, του ζητάμε να καταδικάσει το δημοσίευμα. Ο κ. Δημητριάδης θα αντιδράσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή του».

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του δημοσιεύματος ότι ο κ. Δημητριάδης ήταν νομικός συνεργάτης του Αρ. Φλώρου και του έφτιαχνε τις off-shore, η κ. Σπυράκη σχολίασε:

«Του παρείχε τις νομικές του υπηρεσίες, όπως συνέβαινε και με άλλες νομικές εταιρείες μέχρι που αποκαλύφθηκε -και το αποκάλυψε ο κ. Δημητριάδης- ότι χρησιμοποιούσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες για παρανομίες. Από το δημοσίευμα απεκρύβη ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε εναντίον του κ. Φλώρου και ότι διέκοψε με εξώδικο τη συνεργασία τους. Αυτά τα σημαντικά στοιχεία, που αποκαλύπτουν ότι ο κ. Δημητριάδης δεν είχε καμία συμμετοχή, απεκρύβησαν».