Μεξικό: Στους 66 οι νεκροί από την έκρηξη του αγωγού!

Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου στο Μεξικό και την πυρκαγιά που ακολούθησε. Οι τελευταίες πληροφορίες από τη χώρα της Βορείου Αμερικής κάνουν λόγο για 66 νεκρούς.

Η τραγωδία συνέβη την ώρα που κάτοικοι είχαν πάει για να κλέψουν βενζίνη από ένα σημείο του αγωγού το οποίο παρουσίαζε διαρροή, μεσούσης της καταστολής που εφαρμόζει η μεξικανική κυβέρνηση κατά της κλοπής των καυσίμων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ιδάλγο.

Από την… ευκαιρία στην τραγωδία

Η πυρκαγιά σημειώθηκε στην τοποθεσία Τλαουελίλπαν της πολιτείας Ιδάλγο, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικό, όπου μια διαρροή στον πετρελαιαγωγό είχε προσελκύσει δεκάδες κατοίκους που πήγαιναν παράνομα να γεμίσουν τους κουβάδες και τα κάνιστρά τους με καύσιμο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται στο σημείο της διαρροής και να παίρνουν το καύσιμο που έρρεε συνεχώς.

Λίγες ώρες αργότερα, μεταδόθηκαν εικόνες από τη φωτιά, με ανθρώπους τρομαγμένους να τρέχουν μακριά και να ουρλιάζουν ζητώντας βοήθεια. Άλλες εικόνες έδειχναν καμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος ενώ είχε γίνει νύχτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ