«Μετανιώνει» ο 56χρονος που σκότωσε την κόρη του: «Την αγαπούσα»

«Ο κατηγορούμενος ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει ο παιδί του που ούτε μια φορά δε δίστασε. Είναι ένοχος ανθρωποκτονίας από πρόθεση και εμπρησμού, πράξεις τις οποίες τέλεσε με πλήρη καταλογισμό».

Μ’ αυτά τα λόγια, στον επίλογο της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας ζήτησε την καταδίκη του 56χρονου κατηγορούμενου για δολοφονία που τελέστηκε εν ψυχρώ με θύμα το ίδιο του το παιδί. Την 18χρονη κόρη του, Ειρήνη, της οποίας με μαρτυρικό τρόπο, όπως σημείωσε και ο εισαγγελέας, της αφαίρεσε τη ζωή, μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη στις 30 Αυγούστου του 2017.

«Μαρτυρικός θάνατος»

«Ο θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός», τόνισε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ, Νίκος Αντωναράκος, και συνέχισε:

«Ο δολοφόνος προσπάθησε με 4 τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με πυρκαγιά, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντας της το στόμα και τη μύτη. Ήταν μοναδικός του σκοπός να τη σκοτώσει, αφού αδιαφόρησε αν θα πάθει κάτι και ο ίδιος. Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει ο παιδί του που ούτε μια φορά δε διστάζει. Η κοπέλα αντιστέκεται. Φώναζε βοήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει , ήθελε να ζήσει».

«Δεν υπάρχει ρητή διάγνωση ψυχικής νόμου»

Ο εισαγγελέας δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι πάσχει από ψυχική νόσο, επισημαίνοντας ότι και στη δικογραφία δεν υπάρχει ρητή διάγνωση ψυχικής νόμου προ τελέσεως του εγκλήματος.

Όπως είπε ο εισαγγελέας υπάρχει μόνο ένα χαρτί από το Δρομοκαίτειο, όπου ο κατηγορούμενος είχε νοσηλευτεί το Μάιο του 2017, σύμφωνα με το οποίο έπασχε από έντονο στρες.

«Από κατάθλιψη -τόνισε ο εισαγγελέας καταρρίπτοντας το επιχείρημα του κατηγορούμενου που τώρα επιζητεί να του αναγνωριστεί και… ελαφρυντικό για την πράξη του, μπορεί να πάσχει η μισή Ελλάδα, αν όποιος έχει κατάθλιψη σκοτώνει το ίδιο του το παιδί φαντάζεστε που θα είχαμε φτάσει. Σημείωσε μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, καθώς δυο ημέρες πριν είχε στείλει μήνυμα στην πρώην σύζυγό του προαναγγέλλοντας το δικό του θάνατο και της Ειρήνης.

Ακόμα οι εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι, τον οποίο προέβαλλε για πρώτη φορά, ότι την ημέρα του εγκλήματος είχε καταναλώσει δυο κουτιά χάπια.

«Δεν πήρε χάπια, δεν έχασε τις αισθήσεις του και έκανε αυτό που έκανε. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο συγκεκριμένος δράστης είναι καλός ηθοποιός, ξέρει να ασκεί έλεγχο στους ανθρώπους και χρησιμοποιήσει τα παιδιά του και κυρίως την Ειρήνη για να φέρει πίσω τη σύζυγό του. Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί προέβη στο έγκλημα από εκδίκηση».

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα,ενώ επίσης για πρώτη φορά σήμερα ανέφερε πως είχε διαβάσει μηνύματα στο κινητό της κόρη του, μεταξύ της Ειρήνης της μητέρας και του φίλου της, στα οποία, κατά τον ίδιο, έλεγαν ότι, ήθελαν απαλλαγούν από εκείνο και να τον «δώσουν στην αστυνομία» (σ.σ είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του λόγω χρεών).

«Πήρα δύο κουτιά χάπια»

Υποστήριξε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο 56χρονος: «Πήρα δύο κουτιά χάπια. Γύρισε το μυαλό μου και ο κόσμος όλος. Άρχισα να λέω στην Ειρήνη για τα μηνύματα και δεν τα παραδεχόταν. Δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα».
Ακροατήριο: Την σκότωσες!
Κατηγορούμενος: «Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου».

«Την αγαπούσα πάρα πολύ»

Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος είπε: «Τα φάρμακα τα πήρα όχι για να γίνω επιθετικός στην Ειρήνη αλλά γιατί ήθελα να τελειώσω… Έκανα μεγάλο κακό, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό. Δεν ήξερα τι έκανα από την στιγμή που πήρα τα χάπια. Κανένας δεν είπε στο Δικαστήριο, ότι δεν αγαπώ το παιδί μου, ότι τα ξεχώριζα ή ότι δεν έκανα τα πάντα γί’ αυτά!»

Εισαγγελέας: Μήπως το ότι η πρώην σύζυγος σας πήγε στην Κέρκυρα, αυτή η φυγή της, σας δημιούργησε μένος;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι ήρεμος. Ακόμα και η πρώην σύζυγος μου δεν είπε οτι δεν ήμουν σωστός απέναντι μου στο παιδί μας ή βίαιος.

Εισαγγελέας: Έχετε μετανιώσει;
Κατηγορούμενος: Θέλω να πάω δίπλα της!
Εισαγγελέας: Κρίνετε ότι εσείς σκοτώσατε την κόρη σας;
Κατηγορούμενος: Αυτό φαίνεται.
Εισαγγελέας: Την αγαπούσατε;
Κατηγορούμενος: Πάρα πολύ!

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης: Φλώρινα: Σύλληψη 30χρονου καταζητούμενου δραπέτη