Με αίθριο καιρό το ψήσιμο του οβελία το Πάσχα

Άστατο καιρό κατά περιόδους νεφελώδη με τοπικές βροχές και –κυρίως στα ηπειρωτικά– σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Μεγάλο Σάββατο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θράκη τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, και στην Κρήτη τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο Ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων κυρίως τις μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή του Πάσχα

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, με λίγες μόνο νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ασθενείς και τοπικές βροχές αναμένονται μόνο στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων στην περιοχή των Δωδεκανήσων και της Ανατολικής Κρήτης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Στα Δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που τη νύχτα στο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι. Στα Ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα Δυτικά και τα Βόρεια.

Δευτέρα του Πάσχα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Στα Δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ, στα Ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως στα Νότια.