Με παρέμβαση Μητσοτάκη οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί στο κείμενο συμπερασμάτων του ΕΛΚ

Με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται σε φυλακές ασφαλείας της Τουρκίας συμπεριελήφθησαν στο τελικό κείμενο της συνόδου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Επιμένω στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών μας, διότι ενώ άλλοτε ανάλογα ζητήματα λύνονταν σε μεθοριακό επίπεδο, τώρα κινδυνεύει να γίνει ένα βαθιά προβληματικό σημείο για τις σχέσεις των δύο χωρών. Θέτει σε κίνδυνο τις αμοιβαίες κατακτήσεις των δύο λαών. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς άμεσα από την Τουρκία, που σε πρώτη φάση πρέπει να εκδηλωθεί με την απελευθέρωση δύο στρατιωτικών. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» παρατήρησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Να μην έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση»

Σε ό, τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυτές, όπως είπε, δεν αφορούν μόνο τις navtex και τις παραβιάσεις. «Το ζήτημα είναι πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Επιθυμία και ευχή μου είναι να μην έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Δεν συμφέρει καμία από τις δυο χώρες» εκτίμησε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ακόμα πως «ζήτημα αναβολής της συνόδου της Βάρνας δεν τίθεται. Κανείς δεν κέρδισε τίποτα με το να μην συζητά. Ζητώ τη στήριξη της Ευρώπης μέσα και από τη Σύνοδο Κορυφής. Ελπίζω η σύνοδος της Βάρνας να έχει κάποια απτά αποτελέσματα».

«Φοράω τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας»

Τέλος δήλωσε ότι εντός και εκτός Ελλάδας φοράει τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας. «Ειδικά εκτός Ελλάδας παρουσιάζω τα θετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας. Προβάλλω την Ελλάδα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε το ακριβώς αντίθετο πριν από το 2015» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.