Με 14 νέα αεροσκάφη ενισχύει το στόλο της η DHL Express

Η DHL Express ενισχύει το απαράμιλλο διεθνές αεροπορικό της δίκτυο με την παραγγελία 14 νέων αεροσκαφών μεταφορών φορτίου τύπου Boeing 777, επιτυγχάνοντας:

Σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών από νέου τύπου αεροσκάφη μεταφοράς φορτίων τα οποία εξοικονομούν ενέργεια και είναι τεχνικά αξιόπιστα

Συμφωνίες παράδοσης επί πλέον επτά αεροσκαφών για την ενίσχυση του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο θα αποτελέσει μοχλό κερδοφόρας ανάπτυξης για την DHL Express

Συνεχείς επενδύσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στην DHL να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη διεθνή ζήτηση express μεταφοράς καθώς και να εξυπηρετήσει περισσότερες αγορές με απευθείας πτήσεις

Στις 16 Ιουλίου 2018 στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο, η DHL Express ανακοίνωσε ότι ως ηγέτης στις Διεθνείς Ταχυμεταφορές, έχει ήδη προχωρήσει σε παραγγελία 14 αεροσκαφών τύπου Boeing 777, με πρόσθετη συμφωνία για παράδοση και αγορά επιπλέον 7 αεροσκαφών . Η παράδοση των πρώτων τεσσάρων αεροπλάνων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

«Η απόκτηση των 14 αεροσκαφών Boeing υποδεικνύει τη σταδιακή αντικατάσταση του παλαιού μας διεθνούς στόλου. Καθώς τα αεροσκάφη μας θα είναι τα λιγότερο ενεργοβόρα και περισσότερο αξιόπιστα στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, θα συνεισφέρουν στους στόχους μείωσης ρύπων και ταυτόχρονα θα μάς επιτρέψουν να εξυπηρετούμε περισσότερους προορισμούς-αγορές με απευθείας πτήσεις. Η DHL υπήρξε πρωτοπόρος σε αυτού του τύπου αεροσυγκοινωνιών στον τομέα των μεταφορών και παρέλαβε τα 3 B777F της Boeing το 2009. Η εκτεταμένη εμπειρία χειρισμού αυτού του τύπου αεροσκάφους, έχει αποδειχθεί υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς, κάνοντας αυτή την επιλογή απόλυτα λογική» εξήγησε ο κ. Ken Allen, CEO της DHL Express.

Συνολικά, αυτές οι αντικαταστάσεις των 14 διηπειρωτικών αεροσκαφών είναι ουδέτερης χωρητικότητας, αλλά ως προς τη λειτουργικότητά τους παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην οικονομία, την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία. Επιπρόσθετα, ενώ η DHL Express κυρίως ενοικίαζε στο παρελθόν αεροσκάφη για να λειτουργεί το διεθνές της δίκτυο, η αγορά και η πλήρης κυριότητά τους θα βελτιώσει και θα προωθήσει την οικονομική θέση του τμήματος αυτού της εταιρίας. Για το έτος 2018, οι προ-πληρωμές έχουν ήδη συμπεριληφθεί στις κεφαλαιουχικές δαπάνες του Ομίλου.

Η αύξηση των πωλήσεων του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου θα ανέλθει στα $4.48 τρισεκατομμύρια ως το 2021, πράγμα που σημαίνει μια αύξηση 19.2 τοις εκατό ετησίως. Η επένδυση της DHL Express στον τύπο αεροσκάφους 777 αποτελεί μια άμεση απάντηση στους συνεχώς αυξανόμενους όγκους express μεταφοράς.

Τα αεροσκάφη τύπου 777 είναι αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα στον κόσμο, έχοντας τη δυνατότητα να διανύουν 4,900 ναυτικά μίλια (9,070 χιλιόμετρα) με ένα φορτίο βάρους 102 τόνων.

Αυτά τα τελευταίας τεχνολογίας αεροσκάφη θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως 18 τοις εκατό, σε σχέση με τα αεροσκάφη που θα αντικαταστήσουν. Αυτό θα μάς βοηθήσει ώστε να συμμετέχουμε στη διατήρηση του περιβάλλοντος και του στόχου που έχει τεθεί για την κλιματική προστασία, ο οποίος είναι να φτάσουν στο μηδέν όλες οι σχετικές με τις μεταφορές εκπομπές αερίων ως το έτος 2050.

Λίγα λόγια για τη DHL – H διεθνής εταιρία μεταφορών

Η DHL αποτελεί το πρωτοπόρο διεθνές σήμα στον τομέα των μεταφορών φορτίων. Ο όμιλος εταιριών της DHL διαθέτει ένα απαράμιλλο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών μεταφοράς φορτίων που περιλαμβάνει από παραδόσεις δεμάτων εθνικού και διεθνούς δικτύου, αποστολές ειδών ηλεκτρονικού εμπορίου, άμεσες μεταφορές δια ξηράς, θαλάσσης και αέρα ως και την διαχείριση βιομηχανικών προμηθειών. Διαθέτοντας ένα δυναμικό 360,000 υπαλλήλων σε περισσότερες από 220 χώρες παγκοσμίως, η DHL συνδέει με ασφάλεια και αξιοπιστία ανθρώπους και επιχειρήσεις μεταξύ τους, διευκολύνοντας τη αδιάκοπη ροή του διεθνούς εμπορίου. Διαθέτει εξειδικευμένες λύσεις ανάπτυξης με τελευταίες τεχνολογίες για αγορές και βιομηχανίες, σε τομείς της επιστήμης και της υγείας, της ενέργειας, του αυτοματισμού και των λιανικών πωλήσεων, και έχει αποδεδειγμένα δεσμευθεί να παραμένει παρούσα στις αναπτυσσόμενες αγορές, με την σταθερή απόφασή της να αποτελεί «Την εταιρία μεταφορών για τον κόσμο».

Η DHL αποτελεί τμήμα τoυ ομίλου Deutsche Post DHL Group. Ο τζίρος που παρήγαγε ο όμιλος το 2017 ξεπέρασε τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ.