INTIME

«Επίσημο δόγμα της κυβέρνησης ο Πολακισμός»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά σε σαφέστατα πιο ήπιο τόνο σε σχέση με την Τετάρτη (8/5), άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η συζήτηση την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή εκτραχύνθηκε», παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Όλοι με ξέρουν και όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου. Κάνει λάθος, όμως, ο κ. Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι είναι έκφραση αδυναμίας. Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά μου. Θα απαντάω γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή».

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπα «να είναι πιο προσεκτικός – ή μάλλον να έχει πολιτική και προσωπική συνείδηση – όταν έχει την έμπνευση να απαντά με στίχους».

Όπως τόνισε, εξάλλου, «τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά. Κάποια στιγμή όμως η οικονομία πρέπει να δημιουργήσει και πλούτο. Εσείς το μόνο που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, είναι να ανακυκλώνετε μιζέρια».

«Ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του»

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ξέχασε και τον ενικό του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Τετάρτη.

«Στην πίεση φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών», είπε αρχικά και τόνισε πως ο κ. Τσίπρας «έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του».

«Κύριε Τσίπρα, όταν μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας. Χειρότερο από τους χαρακτηρισμούς καφενείου ήταν το να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο» επεσήμανε.

«ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης»

«Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης» ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής. Να τον ανακαλέσει στην τάξη γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει. Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί. Και πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας».

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, αναφέρθηκε στο λάθος του Μανώλη Κεφαλογιάννη με τις ψευδείς φωτογραφίες για σχέσεις του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με τη χούντα, λέγοντας: «Έχω το θάρρος να πω δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές».

«Πολακισμός»

Στη συνέχεια, συνεχίζοντας τα «πυρά» κατά του Παύλου Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Μίλησα για τον Πολακισμό, που έχει γίνει πια επίσημο κυβερνητικό δόγμα, ως μια μορφή φασισμού. Και “πριν αλέκτορα φωνήσαι”, ήρθε ο κ. Πολάκης να με δικαιώσει λέγοντας επί λέξει: “Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία – αυτή που είχατε χρόνια και αυτή που θέλετε να ξαναφέρετε – και όχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών”».

Η υπόθεση Κουφοντίνα

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Κουφοντίνα και τους βανδαλισμούς καταστημάτων από αλληλέγγυους, λέγοντας:

«Καταστήσατε τους πολίτες και ομήρους της βίας των κουκουλοφόρων σας παντού: στα μαγαζιά τους, στα πανεπιστήμια, μέσα στις περιουσίες τους, στους δρόμους που περπατούν. Ως εδώ! Θεωρώ τουλάχιστον παρεξηγήσιμη τη σπουδή που επέδειξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα».

«Αμέσως εθνικές εκλογές»

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει άμεσα εθνικές εκλογές και να δώσει «επιτέλους τη δυνατότητα στο λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του», ενώ για τις ευρωεκλογές ανέφερε:

«Θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και ψήφος στήριξης στην ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία. Αφού λοιπόν εσείς μετατρέψατε την Ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για την κυβέρνησή σας, και εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμώ, τότε το βράδυ της 26ης Μαΐου θα σας μένει μόνο μια επιλογή. Να προκηρύξετε αμέσως εθνικές εκλογές».