Μητσοτάκης: Μέλημα της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας

Το πυροφυλάκιο Βύρωνα, όπου εδρεύει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Δήμου, καθώς και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τις δομές δασοπροστασίας στον Υμηττό τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα συναντήθηκε με εθελοντές πυροσβέστες και συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε σχετικά με τη δράση τους, για την εκπαίδευση που λαμβάνουν και για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο ό,τι έχει απομείνει από τις δασικές εκτάσεις στον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη, τόσο γιατί βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές όσο και γιατί έχουν μια πολύ ιδιαίτερη οικολογική αξία.

Τα περιαστικά δάση, όπως επισήμανε, απαιτούν την εκπόνηση ειδικών σχεδίων προστασίας σε συνεργασία με όλες τις τοπικές οργανώσεις και τους δήμους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η συμβολή των εθελοντών δασοπυροσβεστών είναι καθοριστική στην προστασία των περιαστικών δασών.

Συμπλήρωσε δε, ότι είναι απαραίτητο να βρεθούν κίνητρα για την προσέλκυση περισσότερων εθελοντών πυροσβεστών καθώς και να ενισχυθεί ο συντονισμός και η οργάνωσή τους.

Για τη φωτιά στο Μάτι

Ορισμένοι από τους παριστάμενους εθελοντές πυροσβέστες, μάλιστα, βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο Μάτι και την Ανατολική Αττική και μίλησαν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις πρόσφατες αυτές καταστροφές.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έγιναν σημαντικά επιχειρησιακά λάθη και τόνισε ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας και όχι η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών.