ΙΝΤΙΜΕ

Τελευταίο καλοκαίρι Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία

Στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος του μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης όπου και εξέφρασε την άποψη ότι αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του «διδύμου Τσίπρα – Καμμένου» στην εξουσία.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημαγωγία και ότι «παίζει τη χώρα στα ζάρια»

Εμφανίστηκε βέβαιος πως όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η Ν.Δ. θα επικρατήσει. «Θα συντριβούν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις» υπογράμμισε.

Επεσήμανε πως «όσο περισσότερο μένει η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο χειρότερα είναι για τη χώρα» και πρότεινε στον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές πριν από τη ΔΕΘ. «Έτσι θα βρει και άλλοθι να μην ανέβει στη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.

Καταλόγισε επιπλέον στην κυβέρνηση πως «παίζει παιχνίδια εξουσίας κι εκλογών ενώ η κοινωνία πληρώνει φόρους κι απειλείται με φτωχοποίηση» και υπογράμμισε πως, παρά τις «φιέστες», οι πολίτες δεν πιστεύουν τον κ. Τσίπρα και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία.

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «εμείς δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους», συμπληρώνοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι».

 «Η κυβέρνηση φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό»

Δεσμεύθηκε, δε, για τη χορήγηση δυνατότητας ψήφου στους απόδημους Έλληνες στον τόπο κατοικίας τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό». Υπογράμμισε επίσης πως η Ελλάδα σήμερα παρέχει στους πολίτες της χαμηλότερης ποιότητας υπηρεσίες απ’ αυτές που θα έπρεπε να αντιστοιχούν στους φόρους που πληρώνουν.

Δεσμεύθηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και … παιδικούς σταθμούς

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε  τις δεσμεύσεις της Ν.Δ., λέγοντας για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Όπως είπε, βάση του κοστολογημένου σχεδίου της Ν.Δ. είναι λιγότεροι φόροι, χαμηλότερες εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και ασφάλεια για όλους. Ανέφερε επιπλέον ότι στη ΔΕΘ «θα εξειδικεύσουμε το δικό μας ρεαλιστικό σχέδιο για μια φωτεινή Ελλάδα».

Δεσμεύθηκε προσωπικά πως κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε «πόσο παράλογο είναι να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί οκτώ στους δέκα Έλληνες που έχουν ευαισθησία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» και συμπλήρωσε: «Αρκετά πια με αυτήν την καραμέλα, προσβάλλετε τους Έλληνες κ. Τσίπρα».