Αποκάλυψη: Από μικρόβιο στο νοσοκομείο έφυγε η Τζέσυ Παπουτσή

Από λοίμωξη του αναπνευστικού που προκλήθηκε από μικρόβιο που κόλλησε στο νοσοκομείο «έφυγε» η Τζέσυ Παπουτσή. Την αποκάλυψη έκανε ο στενός φίλος και κουμπάρος της, Παύλος Κοντογιαννίδης, ο οποίος μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν.

Αρχικά, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη σχέση του με την Τζέσυ, την «αδελφή ψυχή του», όπως τη χαρακτήρισε:

«Η Τζεσάρα μας έφερε στα… ίσα μας. Τα λέγαμε κατ’ ιδίαν με την Τζέσυ, σαν να έβγαινε ο λόγος του ενός μέσα από το λόγο και την ψυχή του άλλου. Όλα ψέματα, με το που κλείσεις τα μάτια σου έχει τελειώσει το σύμπαν, ειδικά στο ματαιόδοξο χώρο, τον καλλιτεχνικό. Είναι ένα τίποτα… κυριολεκτικά. Η Τζέσυ ήταν ένα από τα ελάχιστα άτομα που είχα επικοινωνία, ειδικά από το χώρο μας…

Έχει ανατρέψει όλες τις ισορροπίες για μένα η απώλεια αυτή. Δεν έχω διάθεση να δουλέψω, να κάνω τίποτα. Η Τζέσυ κανονικά έχει αναστηθεί για μένα, έχει ξεπεράσει το φόβο, τα αναθεώρησα όλα, γι’ αυτό δεν έχω πρόγραμμα. Η Τζέσυ ήταν αδελφή ψυχή. Με πάντρεψε, κάναμε ένα γάμο εντελώς κινηματογραφικό. Φορούσαμε όλοι μαύρα γυαλιά, λες και γυρίζαμε ταινία στο Δημαρχείο Αθηνών, ήμασταν 6 άτομα όλοι κι όλοι. Βάφτισε την κόρη μου, κάτι που θεωρώ σημαντικό, ως πνευματική μητέρα, ήταν μεγάλη ψυχή.

Ήταν Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά, και κάναμε κάτι γλέντια… εκεί έγινε η βάπτιση. Της το είχα πει πέρυσι. “Κουμπάρα, με μικρόφωνο και να μην ακούγεσαι… σαν να βρίσκεσαι στα τάρταρα του Άδη;”, όταν δούλευε πέρυσι στο Θέατρο Χυτήριο, στην τελευταία παράσταση… “Γραφ’ τα όλα κανονικά” της είπα, “διότι οι παραστάσεις έρχονται και παρέρχονται και επανακάμπτουν, η κουμπάρα όχι”».

«Η λοίμωξη την αποτελείωσε»

Στη συνέχεια, ο Παύλος Κοντογιαννίδης αναφέρθηκε στο διάστημα που η αγαπημένη ηθοποιός βρέθηκε στην εντατική, χάνοντας τελικά τη μάχη:

«Είχε επαφή, είχε συνέλθει. Πήγε κι έκανε μια επέμβαση στον εγκέφαλο, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ο Γιάννης μου είχε πει ότι έκανε την επέμβαση, συνήλθε και περίμεναν να βγει από την εντατική. Τη δεύτερη μέρα μου είπε ότι είναι εντάξει, κουνούσε τα χέρια και τα πόδια της, μπορούσε να μιλήσει και να συνεννοηθεί.

Τους είχαν πει ότι μόλις βγει από την ενταντική σε δυο μέρες θα φύγουν από το νοσοκομείο και θα πάνε στο σπίτι. Το θέμα είναι ότι εκεί μέσα είναι ο παράδεισος των μικροβίων, κόλλησε μικρόβιο και έπαθε λοίμωξη του αναπνευστικού την τέταρτη μέρα. Ο οργανισμός της ήταν εξασθενημένος και η λοίμωξη την αποτελείωσε, αυτά μου είπε ο Γιάννης».