Ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο του Κατσίφα στους Βουλιαράτες

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου (8/12), στις 11:00 ώρα Αλβανίας, το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες μειονοτικοί από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του.

«Δρακόντεια» μέτρα και ένταση στα σύνορα

Από το πρωί της Παρασκευής (7/12), τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας ήταν «δρακόντεια». Είχαν στηθεί μπλόκα στους δρόμους τα οποία διενεργούσαν ελέγχους, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, μπλοκάροντας έτσι την είσοδο σε δεκάδες οχήματα.

Ακολούθως, οι πολίτες που επέβαιναν σε αυτά προχώρησαν σε διαμαρτυρία, κατά τουριστικών λεωφορείων προερχόμενων από την Αλβανία που ήθελαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Προκλήθηκε ένταση και παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία έκανε και χρήση χημικών.

Και βουλευτές στο μνημόσυνο του Κατσίφα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γόγιακας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιώργος Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ