Μουσείο για τη μεξικανική κουζίνα θα ανοίξει στο Λος Άντζελες

Το πρώτο Μουσείο στις ΗΠΑ αφιερωμένο στη μεξικανική κουζίνα, θα ανοίξει τις πύλες του την επόμενη χρονιά στο Λος Άντζελες στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών (Plaza de Cultura y Artes).

Το Μουσείο «La Plaza Cocina», στο οποίο θα λειτουργεί και σχολή μαγειρικής θα εκτείνεται σε έναν χώρο 233 τετραγωνικών θα προβάλει τον πλούτο και την ποικιλομορφία της μεξικανικής ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού στο Λος Άντζελες.

«Το μεξικάνικο φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές συνεισφορές μας στον κόσμο» δήλωσε η ιδρύτρια του LA Plaza και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γκλόρια Μολίνα.

«Το La Plaza Cocina θα αποτελέσει τον κεντρικό χώρο, στον οποίο μπορούμε να βιώσουμε, να μοιραστούμε, να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε την πλούσια ιστορία και τις σύγχρονες ερμηνείες της μεξικανικής μαγειρικής τέχνης».

Στο Μουσείο θα διοργανώνονται διεπιστημονικά προγράμματα, εκθέσεις φεστιβάλ, διαλέξεις και μαθήματα με επαγγελματίες σεφ.

«Θα είναι ένας χώρος στον οποίο οι σεφ απ’ όλο το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα μπορούν να μοιράζονται τους θησαυρούς της τέχνης τους με τους λάτρεις της μεξικανικής κουζίνας» ανέφερε στο HR o διευθύνων σύμβουλος του La Plaza, Τζον Ετσεβέστε.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος εκδήλωση γευσιγνωσίας για τη Valle de Guadalupe, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη οινοπαραγωγική περιοχή στο Μεξικό, συνάντηση με δύο γυναίκες σεφ που έχουν εκδώσει πάνω από 140 βιβλία μαγειρικής, ένα μάθημα μαγειρικής τσορίθο (από τον σεφ Χουμπέρτο Ραϊγκόζα γνωστό ως «The Chori-Man» και γνωριμία με την κουζίνα των Μάγιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ